Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Podgrzewane Lusterka nie działają,brak napiecia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z Lustrerkami.

Obydwa Lusterka nie działają.Bezpiecznik był sprawdzony ,nawet wymieniony nowy dla pewności.

Na wyjściu lusterek niema napięcia przy połączonych nowych /starych matach.Stare maty mają przejście.

Sprawdzałem przy włączonym podgrzewaniu tylniej i przedniej szyby.

Jakieś sugestię czy doświadczenia w temacie?

Tylna szyba grzeje? Masz napięcie na bezpieczniku od lusterek w skrzynce w kabinie? 

Lusterka dostają zasilanie z bezpiecznika ogrzewania tylnej szyby. Bezpiecznik ten jest w skrzynce bezpieczników pod maską. Następnie z tego bezpiecznika prowadzi przewód do bezpiecznika 7,5 A od lusterek umieszczonego w kabinie.

Tylnia szyba działa bez zarzutów.

Z tego co pamiętam to chyba nie było napięcia na bezpieczniku.

Przy bezpieczniku pod maską jest osbna linia dla lusterek czy wspólna ?

Dziś sprawdzę po pracy jak to wygląda.Mam nadzieję że to luźny przewód albo styk.Z tego co pamiętam to chyba nie było napięcia na bezpieczniku.

Edytowane przez Astma

18 minut temu, Astma napisał:

Przy bezpieczniku pod maską jest osbna linia dla lusterek czy wspólna ?

Pod maską linia jest wspólna, według schematu gdzieś w wiązce się rozgałęzia na lusterka.

To jutro czeka mnie wyciąganie wiązki... Najwyżej pociągne nowe przewody jak nie znajdę tego połączenia.

Odzwe się jak zrobię ;)

Sprawdziłem moduł UPC wyczyściłem wszystkie styki i bezpieczniki.Mam błąd steering not lock.I auto ma zablokowana blokadę i nie mogę jej wyciągnąć.Kiedyś też mi sie to zdążyło jak coś sprawdzałem i pomogło wyciągnięcie blokady i jej cofnięcie.

Aktualizacja.

Wszystko działa razem z lusterkami.

Powodem awari blokady był skorodowane gniazdo pinu od grubego kabla żółto białego w brązowej wtyczce modułu UPC ,a ktory kabel jest od lusterek nie wiem ale wyczyscilem kabele grube zielony i niebieski i lusterka zaczęły działać.

Edytowane przez Astma