michal00040 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Witam. Tydzień temu odebrałem swoją meganke z 2012 roku od mechanika po wymianie rozrządu, lecz zaniepokoiło mnie to że nie mogę uruchomić ani radia ani nawigacji, na wyświetlaczu jest samo logo Renault, które pojawia się zazwyczaj przy uruchamianiu silnika. Pan w warsztacie oczywiście nie moze tego naprawić ponieważ nie ma kodu. Teraz moje pytanie, czy jest możliwość zakodowania tego bez wizyty w aso? Czytałem że da się wygenerować jakiś kod, i go wprowadzić za pomocą tego pilota koło kierownicy ale nic konkretnego nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 W megane III radio jest na stałe przypisane do samochodu, nie wymaga kodu po odłączeniu akumulatora. Kod odczytasz za pomocą generatora kodów ze sklepu PLAY lub uzyskasz na naszym forum. Konieczny demontaż radia by zrobić zdjęcie naklejki na radiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaldach Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Myślę, że w Twoim przypadku kod nie jest problemem. Co jest nie tak z systemem audio/ nawigacją. Musisz podjechać do kogoś kto ma Clipa i zobaczyć w czym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Jak jest logo to pewnie radio padło, na początek do sprawdzenia bezpieczniki czy całe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00040 Opublikowano 11 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Radio wymienione lecz żadnej poprawy, jednak teraz na wyświetlaczu pojawił się tylko zegar jak na zdjęciu. Macie jeszcze jakieś rady? Czy odstawiać go do serwisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Uszkodzony moduł BIC, uszkodzona nawigacja, uszkodzona instalacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi