Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Karta z ograniczonym dostępem

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Jeśli masz HF, to są to czujniki obecności ręki . Jeśli nie masz HF, to są to zaślepki.

EDIT 07.07.2008

Tak więc poddaję się. Nie jestem w stanie wprowadzić auta w stan serwisowy. Każdą z dwóch kart mogę otworzyć wszystko, nie mówiąc o schowku.

Jedyne co to przyjrzałem się zamkowi schowka. Jest w nim otwór przez który po zamknięcu mógłby przechodzić jakiś rygielek, jednak kilkakrotne próby zblokowania jednej z kart spełzły na niczym.

Jedyne co to przyjrzałem się zamkowi schowka
ja go swego czasu rozbieralem i nie widzialem tam nic co mogloby ten schowek zamknac(zadnej elektryki tam nie ma) .Czekalem na Twoja opinie Lewy, Czyli jednak CHYBA nie ma takiej mozliwosci???

• 5 lat później...

Do zakupionej Megi miałem drugą kartę, którą teraz wyciągnąłem (po pół roku)i chciałem teraz jej używać, ale w tej karcie chyba coś jest popsute bo nie działają te fotokomórki po wsunięciu ręki za klamkę (auto nie otwiera się) i nie zamyka się na przyciski w klamkach, reaguje tylko na przyciśnięcie przycisków na karcie(zamykanie/otwieranie), a jeśli chce uruchomić auto to tylko jest opcja gdy karta siedzi wsadzona do czytnika, jeśli wyciągnę ją na zapalonym silniku to jeśli chce wyłączyć auto muszę ją wsadzić do czytnika z powrotem (komp wyrzuca wtedy komunikaty "bevestig motor afzetten", "druk 2 keer op stop", "kart verwijderen"

Czy u mnie karta też jest w trybie serwisowym czy to jakaś usterka karty ?

Masz kartę dorobioną bez systemu HF, ewentualnie nie jest ona dopisana do tego systemu w aucie. Auto możesz wyłączyć jak nie masz tej dorobionej karty w slocie przez 2 krotne ciśniecie przycisku start/stop. I auto zgaśnie na bank. Ale do odpalenia już musi być ona włożona w slot.