MrHause Opublikowano 9 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 (edytowane) Witam, Naszukałem się i przekopałem wszystko nie znajdując odpowiedzi na nurtujące pytania. Chcę wymienić głośniki na hertz dsk 130.3. Potrzebuję pomocy, ponieważ nie wiem jak się za to zabrać. 1. Gdzie są oryginalne zwrotnice w aucie i ew. jak się do nich dostać ? Bo rozumiem, że muszę je zamienić na te z zestawu. Znalazłem jedną informację, że są za tweeterami, ale wtedy trzeba rozebrać cały kokpit ? 2. Chyba, że będą one działały pod tymi oryginalnymi zwrotnicami i wystarczy zamienić woofery i tweetery ? Nie chcę tutaj opinii czy warto czy nie warto i zbaczaniem z tematu jak to bywało w każdym jednym temacie na ten temat. Bardzo proszę o pomoc. Edytowane 9 Listopada 2018 przez MrHause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Nie ma oddzielnych zwrotnic. Przewody do głośników idą "prosto" od radia do głośników. W dziale PLIKI masz schematy elektryczne i możesz prześledzić instalację radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrHause Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Dzięki wielkie ! Zauważyłem zgodnie ze schematem ze głośniki są połączone równolegle na stronę. Stąd pytanie czy nie wiecie w którym miejscu kable są połączone równolegle, żeby wpiąć tam zwrotnice i nie ciągnąć nowych kabli, a przy okazji nie rozbierać całego kokpitu w poszukiwaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi