maateusz23 Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Witam ! Poszukuje schematu przekaźników i bezpieczników do Renault Megane II 1.6 16V 2003r. Dokładniej szukam przekaźnika odpowiedzialnego za grzałke sony lambda lub tez bezpiecznika. Sprawdzałem rezystancje grzałki wynosi 8oma. Napiecie zerowe.. Prosze o pomoc i wyrozumialosc jestem w tym nowy REGULAMIN 5.6 literki PL. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 @droopy pomożesz koledze? Ty jesteś biegły w takich sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Zasilanie wychodzi z modułu bezpieczników pod maską, z przekaźnika wtrysku. Ale to nie wina przekaźnika bo z tego samego pinu jednocześnie zasilane są grzałki obydwu sond lambda, czujnik położenia wału korbowego i pochłaniacz par paliwa. Zobacz czy masz napięcie na drugiej sondzie. Ewentualnie możesz podać napięcie z drugiej sondy oczywiście jeżeli ono tam występuje na zielonym przewodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Pytałeś na shoutboxie o schematy i masz je w dziale download. Tutaj są bezpieczniki i przekaźniki a tutaj masz schematy elektryczne, jeśli chcesz się bardziej zagłębić w temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maateusz23 Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Sprawdzalem sonde pod samochodem a pytanie jak dostac sie najlepiej do sondy przed kolektorem ? od gory czy od dolu ? mam problem ze spalaniem... przy lekko wcisnietym pedale gazu nagle spalanie wynosi 10L/100km a przy bardziej nawet 30L !! REGULAMIN 5.6 literki PL. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Zapewne chodzi Ci o chwilowe spalanie, tym nie ma co się sugerować. Najlepiej przejedź 100km z w miarę jednostajną prędkością i wtedy zweryfikuj ile faktycznie litrów auto Ci spala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maateusz23 Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Jeździłem cały czas samochodem do pracy i spalanie pokazywało mi max do 10L i tak też paliło... ale ostatnio po zatankowaniu do pełna i przejechaniu nwm max 150km zobaczyłem że coś jest nie tak... pali strasznie dużo a tak jak mówie spalanie wyświetla 10L-30L w tym momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 A poza tym jest OK, silnik nie daje znać swoją pracą o jakimś problemie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi