Lukster11 Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Witam, proszę o pomoc w nazwaniu części i ewentualną poradę czy planuje kupić odpowiednie części. 1) mechanik mówił że w samochodzie brakuje czegoś co chroni rozrząd (obecnie nie pamiętam z jakiego materiału to miało być). W necie znalazłem takie coś i zastanawiam się czy to przypadkiem nie o to chodzi https://www.otomoto.pl/oferta/pokrywa-oslona-rozrzadu-renault-megane-1-6-16v-k4m-ID6BvDLB.html 2) chodzi o te lukę pod szyba brakuje elementu plastikowego który chroniłby przed dostawaniem się liści do tej komory. Szukałem po nazwie "podszybie" ale coś nie mogę znaleźć w internecie takich jak w tym modelu. Będę wdzięczny za pomoc i oświecenie mnie w tych kwestiach. Może zdjęcia pomogą. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Ad1. Tak to jest osłona rozrządu. Pytanie dlaczego ktoś jej nie przykręcił. Zdarzało się że zamiennik pompy wody miał inny kształt rolki (wystający stożek) i był problem z przykręceniem osłony. A2. Wydaje mi się że nie ma osłony w tym miejscu. W wersji przed liftingiem był tam akumulator. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi