MichalVTS Opublikowano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Cześć! Szperając ostatnio po internecie, napotkałem takie coś: Z początku wydawało mi się to skuteczne jak popularne swego czasu magnetyzery, ale po przeglądnięciu kilku testów i poszperaniu na forach, wydaje się, że może to przynieść jakiś efekt. Może nie będą to efekty w postaci zmniejszenia spalania o 50% i mocy o 40%, ale trochę zbliży silnik do stanu nówka-salonówka Co sądzicie o takim zabiegu? W Katowicach za takie czary kasują 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 No ale tu nie chodzi o samą przejrzystość spalin, tylko wypalanie nagaru z tłoków, głowicy i zaworów. Ciekawi mnie czy ktoś takie rzeczy robił i co z tego wynikło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Fakt, ale jakoś do filmów z jutuba mam ograniczone zaufanie, tak samo jak do reszty mediów, a więc fajnie by było poznać opinię któregoś z forumowiczów który miał z tym styczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Ale z drugiej strony widziałem opinię, że użył do tego jakiejś słabej maszyny, co ma wydajność 700l/h czegoś, a powinna mieć przynajmniej 2000l/h czegoś żeby to miało ręce i nogi. Więc ten jego test może być niezbyt miarodajny jeżeli chodzi o temat wodorowania, bo możliwe że przy silniku ze średnim i dużym przebiegiem, taki zabieg ma sens i się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, MichalVTS napisał: użył do tego jakiejś słabej maszyny, co ma wydajność 700l/h czegoś, a powinna mieć przynajmniej 2000l/h Oglądałem ten jego filmik parę dni temu, chyba w dniu publikacji i wciąż pamiętam, że mówił skąd ta niższa wydajność i co uważa, o tysiącach litrów pompowanych do silnika. Nieuważnie oglądałeś ;) Akurat do tego gościa mam zaufanie, robi kawał dobrej roboty i nie wydaje mi się, żeby specjalnie jakieś maniany odwalał i hejtował dla zasady. Edytowane 6 Grudnia 2018 przez droopy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi