malybb Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Witam, jestem na kupnie felg do scenic 1 1,4 16v. Wyczytałem że powinny to być felgi 6Jx15. Czy w takim razie mogę kupić felgi 5,5Jx15 czy musi być koniecznie 6? Bo trafiła się fajna okazja i wolę dopytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Przy założeniu że pozostałe parametry są takie same nie będzie problemu. Upewni się tylko że ET jest takie samo czyli 43. Średnica pierścienia centrującego nie może być mniejsza niż 60,1mm. Maksymalna szerokość opony dla felgi 5,5 to 205mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malybb Opublikowano 19 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Super dzięki za pomoc. Tak jest et43 i otwór ma 60,1. Martwilo mnie tylko czy musi być konieczne 6 czy 5,5 wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi