PrzemekStr Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Witam, pozostał mi po starym aucie wzmacniacz Pioneera GM-D1004. Jest to wzmacniacz Plug&Play. Sens w tym, że w poprzednim aucie miałem radio podłączone przez kostkę ISO, a tutaj jest fabryczna wiązka i radio. Podłączał ktoś kiedyś taki zestaw? Która wtyczka jest od głośników? Myślałem kupić adapter iso i podpiąć kostkę głośników do wzmacniacza, natomiast potrzebowałbym zaś odwrotną przejśćiówkę z ISO, na fabryczną wtyczkę... Chciałbym zostać przy fabrycznym radiu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mruwa Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Raczej byś musiał rozebrać kostkę w aucie. Tam masz kilka kostek wsadzonych w jedną którą podpinasz do radia. Powiedz mi jak Ci to grało? Bo będę na wiosnę montował już zakupione głośniki audio system m165evo i zastanawiam się czy będzie różnica między tym wzmakiem, a radiem seryjnym. I czy jest sens wydawać kilka stówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekStr Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 No powiem Ci fabryczne radio ma moc 4x15W (nie wiem czy to jest w RMS czy nie), a po podpięciu takiego wzmacniacza masz około 4x50W RMS albo 2x100W RMS jeżeli dasz moc tylko na przednie głośniki. Różnica jest kolosalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekStr Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Jestem po delikatnym upgradzie, zdecydowałem się na zmiane radia. Wskoczył Pioneer i do tego wyżej wymieniony wzmacniacz. Jest lepiej, dużo lepiej, lecz brakuje średnich i niskich tonów. Fabryka jednak nie wyrabia... Na wiosne będzie wymiana głośników i wygłuszanie drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi