Gtsphinx Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Mam problem z zaworkiem odmy u siebie. Muszę wymienić w nim membranę bo jak widać, rozsypuje się cała. Dostać można cały zawór z rurami ale kosztuje to sporo. Widzę, że tak samo wygląda zawór od megane II i jest od o połowę tańszy. Ktoś się orientuje czy będzie pasowała przekładka zaworu albo samej membrany z megi II do megi III? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Patrzyłem że na alegro jest tego sporo. Może coś dobierzesz ? A jaki masz objaw pracy silnika z tym uszkodzonym zaworem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gtsphinx Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Nie chce na pewno używki, bo z tego co się orientowałem, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że membrana będzie zużyta. Po prostu cały ten zawór i dolot zaczął mi się pocić. Nie wiem czy to prawda, że kawałki uszkodzonej membrany mogą zniszczyć turbo ale wolę dmuchać na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 29 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Są teraz do zdobycia dedykowane membrany. Sam właśnie zmieniałem uszkodzoną przy przebiegu 200 tyś. Przy 180 jeszcze była w całości. Koszt niewielki , wymieniajcie profilaktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi