Patrix85 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Witam. Dziś jakiś plastik rozpadł się na dźwigni zmiany biegów i nie można wrzucić biegu. Co to może być i ile będzie kosztować ? Silnik nie pracuje jakoś super na jałowym i czuć delikatne telepanie. Gazownik u którego byłem sprawdzić instalacje mówił coś, że to KZFR, bo mapy się rozjeżdżają. koło było wymieniane przy wymianie rozrządu 1.5 roku i około 20tyś/km temu. Co o tym sądzicie ? Megane 2ph2 2.0 135KM Dzięki za pomoc REGULAMIN 5.1 Użytkownicy zobowiązani są do umieszczania swoich tematów w odpowiednich działach... - przeniosłem - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 8 godzin temu, Patrix85 napisał: Silnik nie pracuje jakoś super na jałowym i czuć delikatne telepanie. Proponuje; - kontrola świec i ich ewentualna wymiana, - wymiana filtra powietrza, - przeczyszczenie przepustnicy i wymiana oringów, - kontrola elektrozaworu KZFR, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrix85 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 W sumie to wypada zapłon na pierwszym cylindrze i wyskakuje błąd na kompie P0130. Tak pokazuje na kompie. Więc świece i lambda ? mireczek01 Przepraszam. Mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi