zielu Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Cześć , ktoś z Krakowa z clipem ? Sprawdzić czy tempomat jest aktywowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz1992 Opublikowano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Czy ktoś z okolic Gliwic/Zabrza/Chorzowa dysponuje Clipem? ? Chciałem sprawdzić czy u mojej Megane jest możliwość aktywowania funkcji świateł awaryjnych podczas nagłego hamowania. Robiłem testy na pustej drodze i obojętnie jak mocno hamowałem, to światła awaryjne się nie uruchamiały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Skontaktuj sie z użytkownikiem Uzet na forum laguny. Kolega jest z Bytomia i z Meganami też sobie radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz1992 Opublikowano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Ok, dzięki, tak zrobię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek315 Opublikowano 5 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Cześć. Jestem nowy, nie znalazłem tematu do przywitań więc zrobię to tu. Mam Megane II ph I. Zrobiłem już nią z 85kkm i obecnie ma 170kkm. Raz za czas wymaga podłączenia do Clipa. Nic w sumie nie trzeba robić, podłączyć, pogadać i jeździ. Naprawdę, to już chyba 4 raz będzie jak ona zaczyna się dusić na wolnych obrotach, trudno ruszyć, a po podpięciu gra i buczy. Poratuje ktoś Clipem z okolic Rudy Śląskiej? Miłego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 5 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Zakręć gaz w butli i pojeździj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek315 Opublikowano 5 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Teraz tego nie robiłem, ale kiedyś pamiętam, że nie pomagało. Próbowałem jedynie na wyłączonej instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 5 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Nie wykluczone, że ktoś wykasowywał Tobie adaptacje i auto "wracało" do zdrowia. Jeżeli instalacja jest źle skalibrowana to instalacja gazu będzie wnosiła do pracy sterownika benzynowego. Miałem takie auta z gazem jak Ty i miałem podobne objawy, może nie tak zaawansowane, niemniej do puki silnik się nie rozgrzał to były różne małe niedomagania. Aby doprowadzić auto do porządku należy: mieć pewność, że sprawny jest układ zapłonowy (świece, cewki), zakręcić gaz i przejechać kilkadziesiąt km a następnie jechać do gazownika aby ponownie poprawnie skalibrował instalację gazową. Podłączając Clipa leczysz skutki a nie przyczynę. Z tym ruszaniem to w Stagu musiałem zrobić korektę po obrotach (wzbogacenie 15% dla obrotów 500 -1000) aby nie dusiło silnik podczas ruszania z miejsca. PS: postaraj się umieszczać więcej szczegółów dotyczących Twoich problemów czyli jaki samochód, warunki wystąpienia problemu itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek315 Opublikowano 10 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 (edytowane) Hej. Na ten moment poradziłem sobie iCarem i pyClipem. Wykasowałem błąd i poczekam czy wróci. Był problem 'obwód czujnika sygnału koła zamachowego'. Poprzednio dwa lata temu podobne zachowanie samochodu dawał problem z pompą paliwa - serio. Może ktoś z Was to uznać za leczenie skutku, a nie przyczyny, ale wolę poczekać aż błąd wróci niż rozbierać niepotrzebnie. Po montażu gazu miałem podobną akcję, wymiana czujnika położenia wału, wałka rozrządu, czyszczenie 'przepustnicy', regulacja gazu, wymiana połowy zapłonu- jak pisałem wyżej. Nic to nie dawało. Uratował mnie gościu z Clipem. Jak coś to polecam iCar pro WI-FI. Działa z pyClip. Dobrego wieczoru EDIT: dziękuję za reakcje na mój post Edytowane 10 Lipca 2022 przez olek315 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi