Tomel Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Cześć, jestem nowym uzytkownikiem megane 1.8 z 2002 po wymianie wydechu zapaliła mi się pomarańczowa lampka z silnikiem jako symbol. Co to oznacza. Czy można skasować tę lampka przez kasowanie komputera samochodu? Jak to zrobić? Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 1.8???? byla taka wersja?!?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Właśnie sam się dziwię, że 1.8 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 1,4 1,6 2,0 a 1,8 to chyba był ale w R19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Cześć,jestem nowym uzytkownikiem megane 1.8 z 2002 po wymianie wydechu zapaliła mi się pomarańczowa lampka z silnikiem jako symbol. Co to oznacza. Czy można skasować tę lampka przez kasowanie komputera samochodu? Jak to zrobić? Pozdrawiam, Tomek pewnie sonda lambda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Witam, mam podobny problem - tez zapala mi się pomarańczowa lampka z silniczkiem oraz druga od elektryki. Silnik wtedy wariuje, obroty raz spadają a raz przyspieszają do 3000. Czasami gdy wyłączy sie silnik i ponownie odpali jest jakis czas dobrze. ale później dzieje sie to samo. Może ktos wiedziałby coś na ten temat. Byłbym wdzieczny za jakąś radę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 dzidek, koniecznie podepnij samochód po komputer. Dowiesz się co mu dolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ecolog Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 dzidek, u mnie to były początki sypiącej się cewki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 dzięki za pomoc.właśnie przeczyściłem styki przy wtyczce z kilkoma kabelkami od przepustnicy narazie problem ustąpił jest ok.jak coś się zacznie dziać to zaczne od sprawdzenia cewek.pozdrawiam. [ Dodano: 2007-05-29, 22:59 ] Witam.Mam ponownie ten sam problem zapalają się kontrolki z gzygzakiem,spiralką i silniczkiem pomarańczowe a z lewej strony pali się cały czas pomarańczowa lampka z tłumikiem tak jakoś wygląda. Silnik wtedy traci moc obroty skaczą do około dwóch tys po wyłączeniu silnika i ponownym odpaleniu przechodzi na jakiś czas i można jeżdzić. Kontrolka ze spiralką i silniczkiem gaśnie . Ale po jakimś czasie ten problem powraca.Cewki sprawdzałem są dobre.A czy to może być przepustnica może się zacina tylko jak to sprawdzić?Pomóżcie, dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Na komputer Panie! Nie ma co czekac az sie STOP zapali. To moze byc wszystko :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grego15 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 U mnie też się zapala taka pomarańczowa lampka z silnikiem. Skasowałem komputerowo ten błąd , ale znowu się zapaliła. Praca silnika jest głośna . Od czego zacząć . Cewki , katalizator czy sonda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi