Azol Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Witam, tak jak w temacie, potrzebuje kodu dla lakieru Biała Perła w naszym Megane IV oczywiście chodzi o zwykły biały niemetalizowany Znalazłem na prawym słupku tylnych prawych drzwi o oznaczeniu 369 ale po dorobieniu przez lakiernika pod właśnie tym numerem wyszedł za jasny. Więc może ktoś orientuje się jaki to ma być dokładnie i gdzie ewentualnie szukać ? Pozdrawiam Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Tak jest z kodami . Mnie też dorabiał po numerze na zderzak i jest lekka różnica. A lakiernik to dobry fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Szukać z mieszalni z dobrym systemem lub korekcja przez kolorystę ale to nie przy zamówieniu 100gr. Sprawdzić jaki podkład dał lakiernik, a jaki powinien być do danego koloru w wybranym systemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Przy parkowych lakierach ogromne znaczenie ma ilość poszczególnych warstw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azol Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgadzam się Panowie, ale jeszcze dzisiaj zdekodowałem sobie VIN przez RRG Warszawa i wyszło że bazowy kolor lakieru w naszych białych perłach oczywiście niemetalizowanych to OV369 czyli tak jak lakiernik identycznie mi zrobił wg swojej bazy na podstawie farb Lechlera, problem jednak w tym, że tak jak pisze krzychu73 nigdy ale to nigdy nie wyjdzie identyczny jaki mamy na samochodzie, chyba że można kupić 100tke u swojego dealera Renault już w zestawie, natomiast mi się udało po wielu próbach u lakiernika i jestem już po zaprawce i śladu nie widać. Oczywiście dodam że był to niewielki ubytek na zderzaku od dotknięcia w latarnię przez dziewczynę. Wszystko się da zrobić nawet dojść do ori lakieru w mieszalni pod warunkiem jak więcej się rozrobi farby razem z pigmentami co da prawie identyczny efekt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi