Cendra Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Ja już zgłupiałem czytając to wszystko... Potrzebuje wycieraczek do Scenica II ph I rok 2004, w motgumie mówią mi, że takich nie robią, jakie zalecacie kupić, żeby nie wydać 150zl na Valeo Chciałem kupić z motguma ale nie robią takich rozmiarów 65 i 55... Na dodatek nie mam aktualnie auta pod reką i nie wiem jakie mocowanie by pasowało :roll: Może ktoś coś pomóc, najchętniej miejsce kupna - Warszawa Jednak robi Motgum 65, ale nie ma 55 tylko 53 lub 56, doradźcie czy warto się w to bawić :) no i który typ mocowań A,B,C czy D pasuje do Scenica II ph I Strona MOTGUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 proponuję ci te. oto link http://allegro.pl/item1174923536_plaskie_w..._kpl_2_szt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cendra Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Możesz coś więcej o nich powiedzieć, ile czasu ich używasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 już a może tylko 5 miesięcy, jak na razie zbierają bez zarzutów, no i cena w porównaniu do serwisu rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cendra Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 no fakt komplet Valeo przód i tyl 172zl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostman Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Ja kupiłem coś takiego http://allegro.pl/item1105876917_1105876917.html i wymieniłem tylko gumę. Trzeba zdemontować z każdego pióra jedną końcówkę z nowych piór też. Pod końcówkami są zaciski trzymające gumę w miejscu, te lekko należy odginać i można zdejmować. Nową gumę lekko nasmarować jakimś olejem np rzepakowym i można wsunąć. Mi wchodziło bez żadnego siłowego ciągnięcia. Wycierają dobrze. Również w modusie taki manewr robiłem i też dobrze działa. Istotne jest, żeby kupowane gumy górną część miały całkowicie równą. Kupiłem kiedyś same gumy i musiałem jeden poziom odciąć i został mi 1 mm po środku ząbek i za chiny nie chciało wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zauważyłem , że po pół roku użytkowania oryginalnych wycieraczek , które były założone w M3 zaczęły robić już smugi. Ostatnio założyłem nowe wycieraczki firmy DIPP, skusiła mnie cena . Niestety , to była ostatnia zaleta tych wycieraczek :-( Od początku niedokładnie zbierały na końcówkach gumek, wydają dziwne dźwięki na niezbyt mokrej szybie, a po paru dniach pojawiła się korozja na metalowym elemencie mocującym. dodam , że obie wycieraczki DIPP były krótsze od oryginalnych Valeo o około 5 mm. Dodatkowo te wycieraczki jakoś dziwnie odprowadzały wodę z szyby przedniej, w ten sposób , że sporo jej spływało na boczną szybę, załączam fotkę , na której widać jak to wyglądało. Po 3 tygodniach użytkowania zmieniłem je na nowe Valeo, pozostał spory niesmak do wycieraczek firmy DIPP. Ja ich nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 ja tez sie przymierzam do wymiany wycieraczek po zimie i juz sam nie wiem co brac bosch niby trche gorszy od valeo ale cena zdecydowanie lepsza od xtrm - kto robi oryginaly dla renault (MIII)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Skoro już został odświeżony temat wycieraczek to jakie polecilibyście do Scenica 1 ph 2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 proponuję ci te. oto link http://allegro.pl/item1174923536_plaskie_w..._kpl_2_szt.html Mógłbyś dać nazwę tych wycieraczek bo ten link już nie działa ??? Jestem właśnie na etapie zmiany wycieraczek ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Polecam płaskie wycieraczki Unipoint, sztuka kosztuje około 18 zł i całkiem dobrze się sprawują. Można je spotkać w marketach Zdaje się, że są w E.Leclercu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 do SCENIC II z mocowaniami XTRM polecam SILBAK. bardzo dobrze zbierają i są sporo tańsze niż VALEO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Jest koleś na alledrogo - i chce za xtrm-y 100pln i się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 moje SILBAKI kosztowały w granicach 50 PLN, więc nie ma porównania. żadnych VALEO już nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Nie ma na allegro do scenic a szczególnie do 2004 rocznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi