sidak Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Witam Wszystkich Mam taki problemik, chcilabym zmienic fabryczne głosniki w Meg II z 03r Przeszukalem forum i dowiedzialem sie pare istotnych szczegolow jak wymiary, trudny dostep przy wymianie z tylu (lepiej komus zlecic wymiane) Wyszukalem sobie glosniki, lecz nie wiem czy beda one pasowaly gdyz nie znam sie na caraudio i pojecia typu glosnik dwudrozny czy zwornica, to dla mnie troche za trudne Przod: http://allegro.pl/item390314251_alpine_sxe...3cm_gw24m_.html Tyl: http://allegro.pl/item388056357_alpine_spe_13c2_nowe_fv.html Prosilbym o pomoc, czy dobrze wybralem Z gory dziekuje wszystkim za wypowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO_J Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Jesli jestes fanem alpine ...to moga byc ,aczkolwiek polecalbym do przodu zarzucic zestaw odseparowany(czyli oddzielnie midwoofer i tweeter) ale ze zwrotnicami rozdzielajacymi pasmo na konkretne glosniki. Rozumiem ze beda chodzic pod samym radiem? Mysle ze mozesz zainwestowac.Tylko tak jak wspomnialem przod ze zwrotnicami. Polecalbym te: http://www.allegro.pl/item405204392_system...a_wysyl_5_.html Hertze to naprawde dobre glosniki,chodza ladnie zarowno pod radiem jak i wzmacniaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 ja tez jestem fanem hertza, ale pokusilbym sie o jakies powerbassy. Midbassy dsk sa calkiem ok, ale tweetery tna uszy, sa strasznie ostre i po pewnym czasie meczace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO_J Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Powerbassy beda mile ale troche drozsze ...ale polecam jak najbardziej. Co do Hertza masz racje ze wysokie wyja:) ALe mozna zawsze cos zestroic w radyjku:) sidak, mozesz jeszcze zerknac na to http://www.allegro.pl/item402774621_helix_...w_dystanse.html Sa przystepne cenowo a nie najgorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi00 Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Ja polecam głosniki pioneer model TS-Q131c (http://www.pioneer.pl/pl/products/25/132/201/TS-Q131C/index.html ) które sa dedykowane specjalnie dla renault i bardzo dobrze pasują do megane II generacji.MOntaz łatwy i bez zadnych przerobek Dzwiek bardzo dobry a nawet rewelacyjny. Przy pozyzszych dla ciebie odpowiedziach jak np alpine czy tez Hertz bedziesz zmuszony do wyciecia plastków aby zmiescic ich magnez co spowoduje barku ochrony przed wilgocią dla głosnika. Wowczas musisz zamontowac tzw "okap" ale to juz twoj wybor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oli.wawa Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 [Megane II phI] Jakiej maksymalnej mocy głośniki wsadzić zamiast fabrycznych? Witajcie, od 3 dni czytam posty związane z wymianą fabrycznych głośników na jakieś inne i nadal nie wiem co dokładnie powinienem kupić. Nie chodzi mi o firmę bo tę już wybrałem HERTZ, ale o to jakie głośniki można podłączyć do fabrycznego radia (Philips 22dc278/62p z serii tuner list): 1. Przód - jaka maksymalna moc głośników (aby pasowały do końcówek mocy radia fabrycznego które zostaje) - czy jednodrożne + tweetery + zwrotnice czy może dwudrożne + tweetery + zwrotnice. 2. Tył - jaka maksymalna moc głośników (aby pasowały do końcówek mocy radia fabrycznego które zostaje) - jedno czy dwudrożne czy może trójdrożne. 3. Przód i tył to samo bez tweeterów i zwrotnic np. TO niskie koszty mało zabawy. 4. Czy jeśli wymienię głośniki to dźwięk będzie trochę głośniejszy i czystszy? Proszę o wyrozumiałość jeśli popełniłem jakieś merytoryczne lub techniczne błędy w moim poście, jestem laikiem w sprawach CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 jaka maksymalna moc głośników (aby pasowały do końcówek mocy radia fabrycznego które zostaje) - czy jednodrożne + tweetery + zwrotnice czy może dwudrożne + tweetery + zwrotnice. dwudrozne do 10000W jaka maksymalna moc głośników (aby pasowały do końcówek mocy radia fabrycznego które zostaje) - jedno czy dwudrożne czy może trójdrożne. najlepiej zadne. 4. Czy jeśli wymienię głośniki to dźwięk będzie trochę głośniejszy i czystszy? bedzie. Ilosc W na glosnikach nie mowi ile mocy glosnik POBIERA tylko ile jest w stanie zniesc. Glosniki moga miec xxx W. Wazne zeby glosniki nie mialy mniej niz radio bo wtedy sie usmaza cewki albo stanie sie cos innego co jest wesole ale psuje glosniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 dwudrożne + tweetery + zwrotnice. To ciekawe.... Sam masz zamiar montować? Przód i tył to samo bez tweeterów i zwrotnic np. TO niskie koszty mało zabawy. To bierz te. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 oli.wawa, ja właśnie trochę polepszam audio w mojej Megi, na front biorę Hertz DSK 130 z osobnymi tweeterami, tył (z racji że to 3d) myślę co wsadzić, tam wchodzą 100mm i jeśli się zmieszczą to chyba wezmę DCX 100, całoś napędzę wzmacniaczem blaupunkta GTA 480, bo fabryczne radio trochę za słabe :) Oryginalne radio za to chcę lekko przerobić, dołożyć wyjście z przedwzmacniacza. Koszt jak się orientowałem, takiej przeróbki to 150zł... :) więc sam to zrobię, wystarczyże się rozkmini ścieżki :P Ciągle się tylko zastanawiam jak ja wsadzę gwizdki Hertz'a w miejsce fabrycznych... :) jakoś się musi dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Jaką moc ma fabryczne radio PHILIPSA 22DC461 (Megane '98 ph1)? Chcę dobre głośniki, ale nie chcę wyrzucić kasy w błoto (po co kupować głośniki, których moc i tak nie będzie wykorzystywana?). Planuję kupić głośniki przód, drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 okolo 10W RMS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthez89 Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 oli.wawa, ja właśnie trochę polepszam audio w mojej Megi, na front biorę Hertz DSK 130 z osobnymi tweeterami, tył (z racji że to 3d) myślę co wsadzić, tam wchodzą 100mm i jeśli się zmieszczą to chyba wezmę DCX 100, całoś napędzę wzmacniaczem blaupunkta GTA 480, bo fabryczne radio trochę za słabe :) Oryginalne radio za to chcę lekko przerobić, dołożyć wyjście z przedwzmacniacza. Koszt jak się orientowałem, takiej przeróbki to 150zł... :) więc sam to zrobię, wystarczyże się rozkmini ścieżki :) Ciągle się tylko zastanawiam jak ja wsadzę gwizdki Hertz'a w miejsce fabrycznych... :) jakoś się musi dać. Bardzo dobry wybór :) Głośniczki Hertza są idealne do megi :) tylko bardzo ważne jest wyciszenie drzwi baardzo dokładne :) ale jest jedno ale... jeśli chcesz wykorzystać w pełni jakość dźwięku tych głośników lepiej zainwestować w lepszy wzmacniacz i komplet porządnych kabli. Polecam MAGNAT RX 44. 120 zł droższy a efekt o niebo lepszy, ok 115W na kanał przy 4 omach. W danych producenta pisze, że moc wynosi 125W lecz te wartości są nieco zawyżone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapow Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Czy tweetery w pioneer model TS-Q131c pasują do otworów fabrycznych w Renault Megane II?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Jaką moc ma fabryczne radio PHILIPSA 22DC461 (Megane '98 ph1)? 4x7W RMS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnerek Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 rapow, tak pasują idealnie, wiem bo sam takie mam zamontowane w swojej Megi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi