dekmax Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Witam Niestety w mojej Megi 3 Grandtour 2010r zauważyłem wodę w wannie koła zamiennego, przeciek przy łączeniu plastikowej wanny z karoserią na środku tuż pod zamkiem bagażnika. Temat już wałkowany więc jakiś pomysł na naprawę jest, nowe odbojniki klapy zakupione + uszczelniacz czas na montaż, ale przy okazji chciałbym sprawdzić wywiewy pasa tylniego czy przypadkiem nie są zatkane gdyż uszczelniłem stare odbojniki a woda wciąż się po deszczu pojawia :(. Dodam że bagażnik suchy, woda tylko w wannie. Prośba o opis może zdjęcia lub film demontażu tylniego zderzaka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Całą procedurę masz opisaną dokładnie z rysunkami w serwisówce dostępnej w dziale z plikami na forum. Ale tak skrótem to musisz zdjąć lampy tylne, bo pod nimi są śruby mocujące zderzak, potem odkręcasz nadkola plastikowe od zderzaka (chyba 3 wkręty), następnie po odgięciu nadkola na łączeniu błotnika ze zderzakiem odkręcasz jedną śrubę. Tak samo robisz z drugiej strony. Na koniec są chyba 3 śruby od spodu zderzaka, wyjmujesz zderzak z zaczepów przy błotniku i potem powinien bez problemu zejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekmax Opublikowano 17 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Bardzo dziękuję. Poszukam na forum bo ostatnio coś mi nie poszło dlatego umieściłem post. Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 (edytowane) To Ci z tym pomogę i TUTAJ masz link do pliku z service manual do Megane 3 i Fluence I żebyś nie utonął w ilości stron to dokładnie jest to na stronie 1482 (55A-14) nie ma tam opisanego dokładnie zderzaka z Grandtoura, ale we wszystkich wersjach jest mniej więcej podobnie mocowany, więc ogarniesz. Edytowane 17 Września 2019 przez MichalVTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekmax Opublikowano 17 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Bardzo dziękuję, super pomoc. Miłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi