drqmak Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 WItam i potrzebuję szybkiej pomocy. Renault megane II grandtour 2003 2.0 16V 135 Hp. Problem pojawił się po wymianie tarcz hamulcowych i klocków na tyle auta. Lewy tylny czujnik traci połączenie z komputerem po przekroczeniu około 50km/h i zapala sie kontrolka ABS + service (sprawdzone po podłączeniu do kompa). Po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu nadal się świeci. Po ruszeniu z miejsca gaśnie i zapala się dopiero po przekroczeniu 50 km/h. I tak w kółko. Przed wymianą działał bez problemu. Wymieniłem czujnik na nowy -sytuacja się nie zmieniła. Blaszka i mocowanie siedzą sztywno ,czujnik zapięty siedzi sztywno nie ma luzów. Próbowałem dogiąć czujnik bliżej pierścienia magnetycznego na tarczy i nie pomogło. Ktoś spotkał się z czymś takim? Bo na forum nie znalazłem a potrzebuję auto na poniedziałek na trasę 1200 km. Jest może jakiś sposób żeby ustawić ten czujnik tak żeby nie gubił sygnału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albertone Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Rozumiem , że tarcze tylne razem z łożyskami były wymieniane (komplet) ??? Jeśli tak , to reklamuj tarcze z łożyskiem bo jedna z nich jest wadliwa... Miałem tak samo z łożyskiem nowym - wywalało błąd ABS po zamontowaniu - po reklamacji i wymianie na nowe problem ustał - mechanik też był zdziwiony ale takie sytuacje się zdarzają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi