jackowskipatryk Opublikowano 20 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Witam. Czy ktoś z Was stosuje płukanki przed wymianą oleju? Chodzi mi o preparaty wlewane do oleju przed wymianą na kilka minut. Liquimoly motul Jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirror Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 witam Tak korzystam z " Liquimoly motul " za każdym razem gdy wymieniam olej. Dodałem zawartość opakowania przed wymianą oleju. Chodził ok. 10 min. na biegu jałowym. Wg. mnie z olejem wypłukuje się cały osad który wytwarza się podczas pracy silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 a to nie jest tak ze ten syf osadza sie na elementach silnika a plukanka go z tego miejsca sciaga i np przemieszcza sie w inne niekoniecznie dobre miejsce dla silnika i zostaje ? kiedyś mechanik powiedział mi ze jak jezdzi sie nic nie dzieje to nie plukac , bo mial kilka przypadków gdzie po płukance silnik zaczał kulec nie chodził tak jak przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Dzięki za zainteresowanie tematem ja też płukam za każdym razem gdy wymieniam olej ale w cytrynie C5 diesel. Mam nakulane 220tys i nie bierze grama oleju wymieniam co 10tys km. Megankę dopiero kupiłem i też przy wymianie będę płukał. Jeżdżę na Valvoline maxlife 5w30 we cytrynie ale do Meganki mam zamiar zalać 5w40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi