BRONEKLOWCASTONEG Opublikowano 21 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Witam, ostatnio miałem przygodę z moim samochodem (Luxe 2.0 16V 140 CVT). Gdy przyciskałem start, silnik odpalał na sekundę i potem gasł. Próbowałem kilka razy i za każdym razem tak samo się działo. Dopiero przy dodaniu gazu i dobiciu około 2tyś. obrotów silnik nie zgasł i można było jechać. Dodatkowo mam dziwny dźwięk z zaworu po zgaszeniu silnika. https://motofrance.pl/zawor-podcisnienia-renault-clio-iii-megane-ii-8200248821-oryginal?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=9202953580&gclid=EAIaIQobChMIx6jsv9nE5gIVx8wYCh0iEwgWEAkYASABEgK17fD_BwE W specyficzny sposób "pipczy" kilka minut po zgaszeniu silnika, jak odłączę wtyczkę to przestaje, jak znowu włożę wtyczkę to dalej "pipczy". Nie wiem czy to ma związek z tym, że samochód nie chciał mi odpalić. Liczę na pomoc z waszej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 4 godziny temu, BRONEKLOWCASTONEG napisał: Gdy przyciskałem start, silnik odpalał na sekundę i potem gasł. Próbowałem kilka razy i za każdym razem tak samo się działo. Dopiero przy dodaniu gazu i dobiciu około 2 tyś. obrotów silnik nie zgasł i można było jechać. Proponuje; - wymianę świec zapłonowych, - świece i cewki muszą być suche i czyste, bez żadnych uszkodzeń, przebić, - przeczyścić przepustnicę i wymienić oring, - przeczyścić map sensor i zapewnić szczelność jego montażu, - wymienić filtr powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi