KrzywyG Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Cześć, dziś wracając do domu ktoś zajechał mi drogę. Dałem ostro po hamulcach i zkleszczyło mi kola, później wydawało się że wszystko jest ok, ale nagle hamulec tak jakby się zaciął i ciągle był wciśnięty, później w samochodzie wyskoczył błąd o elektronice pokładowej, prędkościomierz przestał działać, esr i abs samo się wyłączyło i wycieraczki same zaczęły działać. Co może być przyczyną takiej awarii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 57 minut temu, KrzywyG napisał: nagle hamulec tak jakby się zaciął i ciągle był wciśnięty, Możesz to rozwinąć. Na razie wiemy, że alternator może być przeciążony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzywyG Opublikowano 31 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Po nagłym hamowaniu i tym zkleszczeniu auto jechało normalnie, aż nagle zaczęło samo hamować nie naciskając pedału. Pozycje pedału porównałem z drugą meganką i jest niżej niż powinien być. Koła same się blokują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 42 minuty temu, KrzywyG napisał: Koła same się blokują. Wszystkie koła, czy tylko tył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzywyG Opublikowano 31 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 tylko przednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Analogiczny przypadek z laguny przy zadziałaniu ESP - uszkodzony blok hydrauliczny pompy ABS. To co jest niezgodne, to brak zmiany położenia pedału hamulca. Pozostaje Ci wejść clipem w ABS i odczytać dane. W Lagunie czujnik ciśnienia w pozycji zerowej pedału pokazał jakąś wartość, która powinna być zerem. Lekko blokował jedno przednie koło. Reagował na zmiany wartości po przyciśnięciu pedału. Samochód miał wtedy ok 160 kkm i nigdy nie miał zmienionego płynu hamulcowego. Może u Ciebie jest inna przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzywyG Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Ok sprawdzę to jak najszybciej dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi