Anteczko Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Witam. Mam problem ze swoją Meganka Mk 2 1.6 16V. Wyskoczył mi błąd wtrysków samochód automatycznie przechodzi w tryb awaryjny, traci na mocy. Mechanik wymienił mi przypływomierz, wtryski na nowe a błąd dalej mi wyskakuje . Zalecił mi jeszcze dolania do paliwa środka czyszcządzego wtryski. Czy ktoś z Was miał taki problem ? Jak to naprawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 44 minuty temu, Anteczko napisał: Wyskoczył mi błąd wtrysków samochód automatycznie przechodzi w tryb awaryjny, traci na mocy. Nie błąd wtrysków a check injection - czyli sprawdź wtrysk, czyli informacja ogólna, że jest coś nie tak w układzie zasilania silnika ; - silnik domaga się generalnego przeglądu, ( świece, cewki, czujniki, styki, złącza, uszczelki ), - najlepiej podpiąć clipa i sprawa się wyjaśni, aby nie wymieniać pół silnika, 51 minut temu, Anteczko napisał: Mechanik wymienił mi przypływomierz, wtryski na nowe a błąd dalej mi wyskakuje . Zalecił mi jeszcze dolania do paliwa środka czyszcządzego wtryski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anteczko Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Mechanik niby wrzucił go na komputer i pokazywało mu wtryski ale może czas najwyższy zmienić mechanika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Przepływomierza brak w tym silniku, jest przepustnica, Konieczny mechanik, obeznany z silnikami reno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anteczko Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Może być przepustnica nie znam się. Będę musiał dać jeszcze raz do innego mechanika i zobaczymy jak to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi