Lukasz81sc Opublikowano 9 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Witam wszystkich jestem tu nowy. Mam pytanie wymieniłem sprzęgło kpl. Firma luk nowy płyn hamulcowy oraz olej w skrzyni na Fuchs. I moje pytanie brzmi gdzie mogę szukać przyczyny bo biegi dziwnie wchodzą jedynka raz wchodzi normalnie a nieraz tak jakby wskakuje , niekiedy z jedynki na dwójkę to jedynka wyskakuje a dwójka wchodzi normalnie natomiast trójka nie wchodzi płynie tylko tak jakby miała delikatna przeszkodę nic nie charczy w skrzyni. Drodzy forumowicze czy to normalne objawy w tym aucie to jest Megane grandtour 2009 1.6 16v 103 tyś km. Proszę o jakąś pomoc bo rozkładam już ręce i nie wiem gdzie szukać przyczyny. Chciałabym nadmienić że przed wymianą sprzęgła biegi przechodziły płynnie. Proszę o jakieś informacje Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcell4325 Opublikowano 10 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Witam Proponuję jechać do warsztatu w którym wymieniałeś sprzęgło na reklamację. Miałem podobny problem (tylko że w 2.0 180) .Coś wyregulowali i pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz81sc Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Byłem dziś u mechanika i twierdzi że można wymienić olej w skrzyni na elf taki jak powinien być sugeruje też że mogą to być linki i nie da sobie przetłumaczyć że przed wymianą sprzęgła lewarek zmiany biegów chodził płynniej i nić nie przeskakiwały. A tu dziś jeszcze jak jechałem i ruszaniu ze świateł przy wbiciu jedynki tak jakby nie do końca nastąpiło wysprzeglenie takie delikatne pyknięcie. Jakieś pojęcie mam o mechanice i mam przypuszczenie że sprzęgło zostało źle poskładał ale jak mu to wytłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Mogą to być mocowania linek. Może zapowietrzony wysprzęglik. Jedź reklamuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz81sc Opublikowano 19 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Witam wszystkich problem z biegami nadal występuje olej wymieniłem w skrzyni linki podobno ok a problem dalej występuje. Czy ktoś z kolegów ma jakiegoś mechanika z okolic Sosnowca bo u tego co robiłem sprzęgło to nie odbiera telefonu -tak jakby telefon wyłączony a warsztat zamknięty. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi