Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Zmiana biegów

Lukasz81sc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jestem tu nowy.

Mam pytanie wymieniłem sprzęgło kpl. Firma luk nowy płyn hamulcowy oraz olej w skrzyni na Fuchs. I moje pytanie brzmi gdzie mogę szukać przyczyny bo biegi dziwnie wchodzą jedynka raz wchodzi normalnie a nieraz tak jakby wskakuje , niekiedy z jedynki na dwójkę to jedynka wyskakuje a dwójka wchodzi normalnie natomiast trójka nie wchodzi płynie tylko tak jakby miała delikatna przeszkodę nic nie charczy w skrzyni.

Drodzy forumowicze czy to normalne objawy w tym aucie to jest Megane grandtour 2009 1.6 16v 103 tyś km. Proszę o jakąś pomoc bo rozkładam już ręce i nie wiem gdzie szukać przyczyny. Chciałabym nadmienić że przed wymianą sprzęgła biegi przechodziły płynnie.

Proszę o jakieś informacje Dziękuję.

Byłem dziś u mechanika i twierdzi że można wymienić olej w skrzyni na elf taki jak powinien być sugeruje też że mogą to być linki i nie da sobie przetłumaczyć że przed wymianą sprzęgła lewarek zmiany biegów chodził płynniej i nić nie przeskakiwały. A tu dziś jeszcze jak jechałem i ruszaniu ze świateł przy wbiciu jedynki tak jakby nie do końca nastąpiło wysprzeglenie takie delikatne pyknięcie. Jakieś pojęcie mam o mechanice i mam przypuszczenie że sprzęgło zostało źle poskładał ale jak mu to wytłumaczyć.

• 3 miesiące temu...

Witam wszystkich problem z biegami nadal występuje olej wymieniłem w skrzyni linki podobno ok a problem dalej występuje.

Czy ktoś z kolegów ma jakiegoś mechanika z okolic Sosnowca bo u tego co robiłem sprzęgło to nie odbiera  telefonu -tak jakby telefon wyłączony a warsztat zamknięty.

Dzięki za pomoc.