marcinzzz Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Witam wszystkich serdecznie, Postanowiłem założyć tu konto, gdyż szukam pomocy, spotkało mnie niemiłe zdarzenie, cofając skasowałem lusterko lewe od strony kierowcy, połamane w środku i dyndało na jakichś resztkach, mechanizm działa ale nie ma co obracać, lampka świeci, migacz działa ale konstrukcja - środek - jest połamane - ten mechanizm w środku plastik który obraca się przy składaniu, nie widzę szans by to posklejać raczej, Zadzwoniłem do salonu - cena nowego ok. 1500 z montażem i malowaniem !!! szok używane/zamienniki są za 400-600, jakbym sam wymienił, myślę że na bank gwarancji na auto nie stracę a ok 900 w kieszeni zostanie, auto jest z 2019 roku, wersja intens, megane grandcoupe, lusterka same się składają jak auto się zamyka jak odchodzę z kartą, jest ta lampka doświetlająca no i migacz... pytanie zasadnicze, co radzicie ? salon czy iść w zamiennik / używkę ? Ile PIN musi mieć to lusterko ? 11 ? bo takie widzę używki a nie umiem nigdzie tego znaleźć a nie chce używki czy zamiennika kupić złych ewentualnie... szkoda słów ratujcie. dzięki z góry ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Podejrzyj u siebie ile masz pinów, bierz orginał używkę ,nie wiem jak w m4 ,ale w starszych ten lakierowany element szło przełożyć, a jak nie będzie w kolor to można prysnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinzzz Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 też myślę, że oryginał przesada... a jak podejrzeć ile PIN ? muszę drzwi rozebrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Boczek do zdemontowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinzzz Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 kurczę no nic muszę spróbować... a nie ma szans sie bez zdejmowania dowiedzieć ile takie lusterko jak ja mam musi mieć tych całych pinów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi