Kaczor89 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam. Niestety jestem zmuszony kolejny raz prosić o wskazówki. W mojej Megane II PHII kombi przymierzam się do wymiany lewej prowadnicy rolety (poprzedniemu właścicielowi coś się rozlało i nie idzie tego zmyć) Kupiłem prowadnicę w ładnym stanie z całymi zaczepami. Zdemontowałem słupek w bagażniku, wykręciłem śrubę z tyłu od strony klapy oraz dwie w okolicach rolety. Prowadnica trzyma się jeszcze pod osłona słupka tego przy oparciu tylnej kanapy (ta część na zdjęciu z neta ). Potrzebuję podpowiedzi jak to zdemontować aby nic nie uszkodzić. Wiem, że muszę odkręcić pas ale co dalej, z tego co widzę ta część siedzi dość sztywno i boję się z tym szarpać. Ściągam po kolei instrukcje serwisowe z działu pliki, ale nie trafiłem jeszcze na instrukcję do kombi a mam limit 5 plików na dzień. Jeśli ktoś mógłby mi podpowiedzieć to byłbym bardzo wdzięczny. Lub chociaż w którym pliku w instrukcjach serwisowych jest opisany demontaż tego elementu. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez Kaczor89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor89 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Już zrobione. Zdemontowane, zamontowane, bez uszkodzeń. Temat do zamknięcia/usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi