Sirvankaziu Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Witam mam problem megane 1 1.4 16v 2000r straciłem iskrę na każdej cewce i przełącznik od gazu przestał wyswietac co kolwiek.. samochód kręci ale nie zapala co sprawdziłem : Podmieniałem na inne świece i cewki Sprawdzone przekaźniki bezpieczniki te koło akumulatora tez Imobilaizer przy zapalaniu działa jak wczesniej Czujnik uderzeniowy sprawdzony Czujnik położenia wału podminiony Może ktoś jeszcze coś poradzi z góry serdeczne dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 2 godziny temu, Sirvankaziu napisał: megane 1 1.4 16v 2000 r straciłem iskrę na każdej cewce i przełącznik od gazu przestał wyswietac co kolwiek.. samochód kręci ale nie zapala co sprawdziłem : - Podmieniałem na inne świece i cewki - Sprawdzone przekaźniki bezpieczniki te koło akumulatora tez - Czujnik uderzeniowy sprawdzony - Czujnik położenia wału podminiony 1/ Sprawdzić przekaźnik/styki znajdujący się w UPC ; - zasila cewki; szeregowo po dwie, - zasila pompę paliwa, 2/ Sprawdzić sterownik ecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Nie wiem czy już odpaliłeś auto ale jeżeli nie to sprawdź czy pompa paliwa uruchamia się na chwilę po włączeniu zapłonu. Zasilana jest z tego samego przewodu co cewki zapłonowe. Uderzeniowy odcina tylko pompę. Na cewkach powinno pojawić się 12 V na chwilę po włączeniu zapłonu. Można podmienić przekaźnik wtrysku na inny z tej skrzynki bezpieczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirvankaziu Opublikowano 29 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Witam trochę nie pisałem ale problem rozwiązany komputer spalony, wymieniony i wgrany na nowo śmiga aż miło dzięki za porady pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawinci Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Witam. Dodam dla potomnych . W moim przypadku była to kostka połączona ze stacyjką, kręcił jak wariat a iskry brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi