MariusMm Opublikowano 6 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Witam. Problem z megane III 2009R 1.9 DCI. Skrzynia manualna 6 biegów. Przez jakiś czas 5 bieg wchodzi bez oporów ale na samym końcu ruchu lewarka. Teraz nie ma go wogole. Pozostałe biegi bez zarzutu. 1 i 3 wchodzą bardzo dobrze w drugą stronę 2,4 i 6 również. Pierwszy mój post. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 6 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Kolego bez mechanika się nie obejdzie. Jeśli skrzynia chodzi cicho tzn nie wyje to prawdopodobnie do wymiany linki od biegów. Może być tylko regulacja może wymiana linek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariusMm Opublikowano 6 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Linki wyglądają ok. Mechanik umówiony na piątek ale u mnie w okolicy kiepscy mechanicy. Sam chciałem coś wiedzieć żeby kitu mi nie na wciskali. Jeszcze pytanie o jakąś śrubę od 5 biegu w skrzyni. Wyczytałem że jest coś takiego tylko nie wiem czy nie w starszych megane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi