Tomekski Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 (edytowane) Witam Szanownych Forumowiczów, Przeczytałem sporo postów na forum, jednak niestety dalej nie mogę dojść co może dziać się z autem. Stąd też decyzja o poproszenie Was o pomoc. Mam problem z odpaleniem samochodu Magane I ph II 1,6 16V 2000r. Samochód odpalał „ na dotyk” bez problemu przez cały okres użytkowania. Niestety ostatnio odbiła mu palma i z dnia na dzień przestał współpracować. Na początku myślałem, że to immobilizer (chociaż nadal tego nie wykluczam). Wymieniłem baterię w pilocie, auto otwiera się tak jak dotychczas, pompa paliwa chodzi, dioda immo gaśnie i o dziwo przez jeden dzień odpalał. Aktualnie wszystko wygląda tak samo oprócz samego uruchomienia silnika. W dniu w którym Meganka łaskawie postanowiła odpalić (kilka razy w ciągu dnia, aż do wieczora), pojechałem i wrzuciłem auto na komputer. Błędy zostały wykasowane jednak na drugi dzień już zmieniła zdanie i nie odpaliła ani razu aż do dnia dzisiejszego. Oto wynik: Przeczytałem na forum żeby sprawdzić skrzynkę bezpieczników, która znajduje się koło akumulatora i zrobić tam porządek. Faktycznie bagno tam straszne Właśnie ją czyszczę, ale a propos mam jedno pytanie. Czy jest możliwość rozebrania tego elementu, żeby dostać się do styków? Są tutaj takie szare zatrzaski, a przynajmniej tak mi się wydaje, że to zatrzaski. Nie chcę robić tego na siłę wiec może któryś z Kolegów lub Koleżanek ma jakieś doświadczenie z tym elementem? Myślałem też o WD-40 jeżeli nie da się tego rozkręcić, ale nie wiem czy to dobry pomysł… To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość, jeżeli coś jest nie tak piszcie śmiało ;) Dziękuję za czas poświęcony na przeczytanie tego postu i wszelkie wskazówki bądź sugestie, które mogą mi pomóc w znalezieniu i rozwiązaniu problemu Pozdrawiam Tomek Edytowane 31 Maja 2020 przez Tomekski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 To jest immo. W pierwszej kolejności wyczyścić podłączenie cewki przy stacyjce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekski Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 1 minutę temu, jabrze napisał: To jest immo. W pierwszej kolejności wyczyścić podłączenie cewki przy stacyjce. Dziękuję za szybką odpowiedź. Biorę się za szukanie jak się do tego dobrać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Zdjąć osłonę kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekski Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 16 minut temu, jabrze napisał: Zdjąć osłonę kierownicy. Tak, tak to wiem Tak to wygląda ogólnie: Ta kostka męska wygląda na taką którą można rozkręcić. Zrobię to i przeczyszczę styki. Nie zmienia to faktu, że całą tablicę bezpieczników muszę teraz doprowadzić do porządku i ją podłączyć. Jak już to wyjąłem to doprowadzę to do porządku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Te kołeczki od cewki potrafią stanowić problem - polutuj z drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi