Radziu3009 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Witam, od kilku dni jestem posiadaczem Megane III. Czy spotkał się ktoś może z problemem usuwania zapamiętanych fal oraz połączeń bluetooth przez radio? Radio w moim samochodzie to bluetooth+usb. Czy wymienienie akumulatora mogło spowodować taki problem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Sam sobie dałeś odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu3009 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Wiesz może co trzeba zrobić? Posiadam Renault Fluence i nigdy nie miałem takiego problemu. Posiadam Pyclipa, czy jestem nim w stanie w UCH zrobić adaptacje nowego? Edytowane 27 Czerwca 2020 przez Radziu3009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Wszystko programujesz ręcznie. Stroisz radio i parujesz je ze swoim telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu3009 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Źle chyba sprecyzowałem swoją wypowiedź. Radio po sparowaniu i pozostawieniu na kilka godzin rozprogramowuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Radio ma dwa zasilania. Jeden obwód służy do podtrzymania pamięci. Jeśli nie jest to radio fabryczne należy je prawidłowo podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu3009 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Radio jest fabryczne. Dziwi mnie też pin, we fluence jest to kombinacja 4 cyfr a tu za każdym razem 0000. Edytowane 27 Czerwca 2020 przez Radziu3009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Czyli jest to uszkodzenie uch, lub uszkodzenie radia. Nie było związku z akumulatorem, ale może być związek z zasilaniem uch. Z otwarciem z pilota nie miałeś problemów?Programowalne sterowniki siłowników szyb ( jeśli masz ) nie trzymają ustawień impulsowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu3009 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Wszystko o czym wspomniałeś działa. Swieci się jedynie kontrolka czujników ciśnienia kół, ponieważ jeszcze ich nie przypisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Czyli pozostaje sprawdzić co się dzieje napięciowo w obwodzie podtrzymania. Tam napięcie się obniża po przejściu do uśpienia do wartości prawie dziesięciokrotnie niższej, ale nigdy nie zanika do zera. To że ponownie musisz odblokować kodem oznacza, że tak nie jest. Możesz również mierzyć za pomocą prądu, ale nie wolno przerwać obwodu. Robimy to na zakresie 30mA. Żeby wyeliminować czy to nie jest uszkodzone radio najlepiej na czas próby podstawić inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu3009 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Tak też właśnie zrobie, przełożę radio z fluence o ile ma te same kostki. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi