Lexluthor Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Cześć. Ile oleju wchodzi do silnika? K4M788 1598cm3 77kW 105KM Jaki olej zaleca producent. Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez Lexluthor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Do K4M 760 i 812 u mnie wchodzi całe 4 L i na miarce jest pod max. Myślę że do 788 też tyle samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexluthor Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Dziękuję. Właśnie się zastanawiałem co to za heca ponieważ podczas wymiany wlano mi bez dolewek 4 L i bagnet wskazał 3/4 a wskaźnik elektroniczny wykazuje pomiar |oooooo-| a czasem full. Czytając inne źródła uogólniają silnik K4M i piszą np. manual MR364MEGANE0 (rozdział 04b) "4.7 L bez wymiany filtru a przy wymianie filtru 4.8 L". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Ja zawsze wlewam całą 4 bez sprawdzania. Co do serwisówki: raczej dane dotyczą silnika suchego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi