Robsky Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Od niedawna i ja jestem posiadaczem marki Renault (pierwszy mój francuz) a trochę już aut miałem w życiu. Z uwagi na tym razem okrojony budżet wybór padł na Megane III Grandtour 1,2TCE 130KM, import z Francji prod. 2016, wersja Bose, automat (to był warunek ) Na razie po dwóch tygodniach użytkowania takie spostrzeżenia:Zalety - wygoda, komfort, przyspieszenie wystarczające, poprawne zużycie... Wady: Fatalnie słabe światła mijania, notorycznie włączająca się kontrolka "skontroluj hamulec parking", brak możliwości włączenia funkcji "automatycznie blokuj drzwi po ruszeniu" mimo iż włączam tą funkcję w ustawieniach. Chętnie wysłucham uwag innych użytkowników tego modelu, może jakieś podpowiedzi, czego spodziewać się na przyszłość? Pozdrawiam Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez Robsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Światła to może być kwestia wypalonych soczewek. Błąd hamulca - zwykły czy elektryczny? Blokowanie drzwi - wciśnij i trzymaj przycisk w środkowej kartce nawiewu - aż pojawi się komunikat na liczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robsky Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Dzięki za podpowiedzi, ale... - Soczewki na 90% wypalone nie są, za "świeże" to moje auto na to. Ale zajrzę i zobaczę. Myślę jeszcze nad zmianą żarówek na led, oczywiście wysokiej klasy (Phillips?) - Hamulec elektryczny - czytałem trochę o tym i podobno jakiś czujnik jest do wymiany. Co ciekawe, kiedy zaciągam i odblokowuję go ręcznie nic takiego się nie dzieje, jak sam się zaciąga automatycznie i odblokowuje przy ruszaniu to już mu się zdarza krzyczeć :-0 (skrzynia biegów automat) - to blokowanie drzwi to spróbuję dziś wykonać tak jak mówisz "ręcznie" bo z ustawień w kompie jak pisałem nie wychodzi... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Po diagnostyce clipem dużo by się wyjaśniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Wymień te żarówki na nowe, choćby np.na Philipsy H7 plus 30, ja tak zrobiłem w tamtym roku bo już bałem się po ciemku jezdzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi