Lukasz81sc Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Witam wszystkich wiem że temat był już poruszany , ale poległem przeczytałem wszystkie wątki i jestem w kropce. Posiadam Megane 3 grandtour pH 1 od 2 lat i dopiero jakieś 3 dni temu zauważyłem że mam zalane oauto po stronie pasażera przód wychodzi że woda leci gdzieś z okolic podszybia prawy róg , odpływy sprawdzone - drożne , karcherem lałem po aucie jakieś 15 min. I nic nie leci ktoś może podpowiedzieć gdzie szukać przyczyny. Po laniu samochodu karcherem w okolicach szyby i drzwi sucho. Proszę o jakieś wskazówki dotyczące skąd może się dostawać woda. Dzięki za wskazówki jak się uporam z problemem to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 (edytowane) Zapewne przez drzwi - zdemontować tapicerkę i wywalić styropianowe tandetne zabezpieczenie przed wodą i przykleić w to miejsce (po wyczyszczeniu i odtłuszczeniu) taśmą tesa® extraPower Extreme OUTDOOR - taką polecali w temacie, użyłem i od pół roku spokój tutaj konkretny post: Edytowane 26 Grudnia 2020 przez Papf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz81sc Opublikowano 26 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Dzięki za podpowiedź ale to nie przez drzwi odciąłem część wygłuszenia pod nogami pasażera z przodu i pianka jest mokra od góry jakby od podszybia z prawej strony , nie posiadam szyberdachu a relingi są dobrze przymocowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Może szyba źle wklejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz81sc Opublikowano 26 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Szyba oryginał nie wymieniana jeszcze chyba. Auto sprowadzone z 2009 r. i na wszystkich szybach 9 to musi być oryginał. W poniedziałek będę dzwonił do firmy co wkleja szyby jak to sprawdzić i ewentualnie jaki koszt wycięcia i wklejenia ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark55 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Trzeba zdemontować podszybie plastik i czy otwory odprowadzające wódę są drożne po obu stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz81sc Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Mark55 otwory na podszybiu są drożne gdyby były zatkane to woda by się dostawała przez nagrzewnicę i filtr powietrza był by mokry a tu ewidentnie mokre pod konsola prawy róg. Ale dzięki za sugestie. Witam problem rozwiązany źle wklejona Szyba fabrycznie załączam zdjęcie, kolorem zielonym zaznaczyłem jak powinna przebiegać uszczelka. Dzięki za wsparcie i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz81sc Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zamykam temat. Koszt wycięcia i wklejenia to 280 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Tak to wyglądało, super że zrobiłeś to jak trzeba a nie bawiłeś się w uszczelnianie od środka itp. ale wątpię ze tak była szyba wklejona w fabryce, lało by się wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz81sc Opublikowano 1 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 Sarna1 wiesz goście powiedzieli że klej jest fabryczny ją wcześniej nie zauważyłem wody w aucie bo tak nie padało , poza tym auto było sprowadzane z Niemiec 1 właściciel dziadek. Auto było garażowane a wiesz jak jest z dziadkami. Czekam teraz tylko na desz zanim podkładam wnętrze najważniejsze żeby nie lała się woda do środka. Jeśli chodzi o uszczelnienie od środka to nie bawiłem się bo trza było by ściągać cała konsole a garażu nie posiadam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Wymiana szyby o niczym nie świadczy w moim 2 wozie mam 4tą szybę przednia. A samochód ma 4 lata kamienie, odpryski itp - dodatkowe ubezpieczenie na szyby u mnie się już zwróciło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejWU Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 (edytowane) Miałem to samo po zakupie M 3 Grandtur ale przyczyna była inna. Woda na wycieraczce i w schowku pod. W trakcie jazdy na progu spowalniającym przy przechyle wylała mi się woda na nogę . Pojechałem do aso spanikowany. Wyczyścili podszybie i odpływ ( pełno syfu było). Powiedzieli ze auto musiało być parkowane pod drzewami o nigdy nie czyszczono tego syfu, często to się zdarza w megankach-zatykają się odpływy. Z tego co pamiętam to skasowali mnie ma jakieś 160-180 zł(nawet zostawili na noc i wysuszyli nagrzewnica) Od tego czasu spokój. Tylko zawsze usuwam z kratki na podszybiu liście, igły z drzew ... Edytowane 6 Stycznia 2021 przez AndrzejWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi