krzypaw Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 (edytowane) Witam, męczę się z doborem EGRa do mojej megi, jest na allegro sporo różnych, pisałem do sprzedawców i każdy pisze że jego pasuje po VINie, ciekawe. Czy mógłby ktoś podac mi jakiś wiarygodny na 100% numer jaki ma mieć ten egr i jakiej firmy kupić a jakich unkiać ?? Siedzę pół dnia i szukam im więcej szukam tym bardziej nie wiem. Generalnie to samochód zaczął bardzo ciężko palić, po nocy to minuta kręcenia, świece sprawne, wymieniałem niedawno komplet bo były dwie spalone. Byłem u mojego mechanik i stwierdziłl że jest zablokowany EGR w pozycji otwartej na 80 % i to przez to. Umówiłem się na poniedziałek i chciałbym sobie już kupić tą częśc żeby było szybko bo potrzebuję auta. Czy ten z tej aukcji będzie odpowiedni ?? https://allegro.pl/oferta/zawor-egr-renault-dacia-1-5dci-8200846454-orginal-6011714182?utm_source=notification&utm_medium=platformMessage&utm_campaign=message-center-notifications-platformmessage Mój samochód: Megane 1,5 dci 90 km, rok prod 2011, VIN VF1BZ1A0544801657 Edytowane 27 Stycznia 2021 przez krzypaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Będzie pasował. Osobiście jednak wziął bym ten: PIERBURG 7.00368.16.0 ZAWÓR AGR EGR NOWY Częstochowa - Allegro.pl Swoja drogą te zawory nie padają, ale może Ci się taki trafił. U mnie przy wymianie TURBO lekko go przeczyściliśmy, choć i tak nie był zanieczyszczony bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi