Skocz do zawartości

Dobór EGR 1,5 dci 90 km, silnik K9K834

krzypaw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, męczę się z doborem EGRa do mojej megi, jest na allegro sporo różnych, pisałem do sprzedawców i każdy pisze że jego pasuje po VINie, ciekawe. Czy mógłby ktoś podac mi jakiś wiarygodny na 100% numer jaki ma mieć ten egr i jakiej firmy kupić a jakich unkiać ?? Siedzę pół dnia i szukam im więcej szukam tym bardziej nie wiem. Generalnie to samochód zaczął bardzo ciężko palić, po nocy to minuta kręcenia, świece sprawne, wymieniałem niedawno komplet bo były dwie spalone. Byłem u mojego mechanik i stwierdziłl że jest zablokowany EGR w pozycji otwartej na 80 % i to przez to. Umówiłem się na poniedziałek i chciałbym sobie już kupić tą częśc żeby było szybko bo potrzebuję auta. 

Czy ten z tej aukcji będzie odpowiedni ??

https://allegro.pl/oferta/zawor-egr-renault-dacia-1-5dci-8200846454-orginal-6011714182?utm_source=notification&utm_medium=platformMessage&utm_campaign=message-center-notifications-platformmessage

Mój samochód:  Megane 1,5 dci 90 km, rok prod 2011, VIN VF1BZ1A0544801657

Edytowane przez krzypaw

Będzie pasował. Osobiście jednak wziął bym ten: PIERBURG 7.00368.16.0 ZAWÓR AGR EGR NOWY Częstochowa - Allegro.pl  Swoja drogą te zawory nie padają, ale może Ci się taki trafił. U mnie przy wymianie TURBO lekko go przeczyściliśmy, choć i tak nie był zanieczyszczony bardzo.