Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Kontrolka kluczyka plus kontrolka stop Megane 3 1.5 dci

Szkodnik85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, koledzy czy spotkał się ktoś z Was z taką dziwną przypadłością ? W samochodzie podczas jazdy dosłownie na sekundę wyświetla się kontrolka kluczyka oraz zapala się kontrolka Stop po czym odrazu gasną. Samochód nie rejestruje żadnych błędów po podłączeniu do komputera kompletnie żadnych błędów. W samochodzie wymienione wszystkie filtry, wymieniony rozrząd. Auto pali bez problemu. Podczas wyświetlania tych kontrolek z samochodem nic się nie dzieje, auto nie traci mocy.

Kup używany sterownik, zrób klona i wrzuć go na zamiankę. Jak to będzie to i problem zniknie, to kup jeszcze kolejny sterownik i wrzuć na tzw. zapas. Ja taki zapas wożę w kieszonce z tyłu fotela. Sterowni k kupisz za ok 100zł klon ok 200zł Przełożysz to sam, bo to prosta sprawa jest.

45 minut temu, Szkodnik85 napisał:

W samochodzie podczas jazdy dosłownie na sekundę wyświetla się kontrolka kluczyka oraz zapala się kontrolka Stop po czym odrazu gasną.

Prawdopodobnie na sekundę z komunikatem błyśnie któraś kontrolka, np. poziomu hamulca, ładowania lub ciśnienia. Taki komunikat nie powoduje zapisania błędu w żadnym ze sterowników. Po prostu musisz dokładniej przyjrzeć się zegarom podczas wyświetlenia tego komunikatu. Najczęściej ten komunikat powoduje kontrolka poziomu płynu hamulcowego.

Dnia 18.02.2021 o 17:43, aniewa napisał:

Papuga :?: 

aniewa dzięki za odpowiedź, ale nie ma żadnej innej kontrolki z tym zestawem. Też myślałem nad płynem hamulcowym ale kontrolka układu hamulcowego się nie odpala. Wymieniony akumulator na nowy warty bo stary był od początku w aucie, myślałem że gdzieś może cele zwierać ale dalej to samo. Auto potrafi zrobić 150 km po trasie, górach, dziurach i innych wsiach i cisza a wsiada syn przejeżdża 12 km do pracy trasą i potrafi 3 razy mu taki zestaw wyskoczyć ? . Może być to spowodowane jakimś jego zachowaniem przyzwyczajeniem jazdy  z innego samochodu ? Auto jest świeżo kupione w salonie jako używane więc posiada rękojmie i jak się coś sypnie to będą to robić. Dzwoniłem do kilku serwisów i wszyscy mówią że pierwszy raz coś takiego słyszą i nie spotkali się z czymś takim... 

:lapka:

REGULAMIN Forum się kłania :!: - Prezes