Qba88 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 witam. mam problem, mianowicie moja megi 2.0 16V z 2004r. na normalnych obrotach chodzi jak diesel, jak zapalam rano i jest na ssaniu to jest ok a jak sie zagrzeje to stuka, dzwiek slychac spod obudowy paska rozrzadu, moga to byc wyrabane rolki albo napinacz?? dodam ze przebieg to 63 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Może to być też koło zmiennych faz rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba88 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 czyli coś poważnego?? nie znam się na mechanice wogóle a mam zamiar wymienić rozrząd a widziałem na allegro że ta część nie jest tania... :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Takowe kółko kosztuje 460-500zl. Jeśli wymieniasz rozrząd to i w/w część wymień "przy okazji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba88 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 hmm... chyba nie mam wyjścia :cry: dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmonella Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 To na pewno KZFR ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskar1980pl Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 To na 100% KZFR można jeździć z tą awarią. Auto klekocze i więcej pali około 1-2 litrów gdy zacznie klekotać cały czas czyli na zimnym i na ciepłym na niskich i wysokich obrotach wtedy trzeba to wymienić ponieważ może doprowadzić do poważnej usterki. KZFR w tych silnikach montowano moim zdaniem aby serwisy mogły zarabiać na wyminie ich bo nic innego w tych silnikach się nie psuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody83 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Trochę się podłącze bo mam odwrotne objawy!! jak odpalam i jest zimny silnik to warczy jak diesel jak już się trochę zagrzeje to przestaje. Do tego powyżej 3 tyś obrotów przy przyśpieszaniu znów warczy czy to też KZFR? czy może któraś z poduszek? bo wyczuwalne są przy przyśpieszaniu lekkie drgania na hamulcu i gazie- co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makpan Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Odgrzeję temat, bo mam podobne objawy i nie wiem czy to normalne. jak odpalam i jest zimny silnik to warczy jak diesel jak już się trochę zagrzeje to przestaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Na początek sprawdzenie zaworu KZFR a jeśli jest ok. to koło do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makpan Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 tak nieśmiało :) zapytam: gdzie szukać tego zaworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Drugie zdjęcie: https://www.google.pl/search?q=megane+II+2.0+16V+zaw%C3%B3r+ko%C5%82a+zmiennych+faz&client=firefox-a&hs=Ayz&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ei=ZYkoU92JMYKw7AbujYGoDQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=598&dpr=1 Korzystaj z wójka google to nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi