panoramixx Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Witam . Podczas przyśpieszania trzepie autem po puszczeniu gazu problem znika , zostały wymienione sprężyny i po tym zabiegu zaczęło się drganie , pytanie mam takie , czy mogło się rozsypać jedno z łożysk krzyżaka przez nieuwagę za daleko wyciągnięta półośka ? a może gumowa osłona nie pozwala za daleko się wysunąć krzyżakowi ? 2.0 pb 135 kucy megane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Musisz rozebrać ten krzyżak i złożyć ponownie z nowym smarem. W Fordzie Mondeo miałem ten sam problem, że za daleko wysunąłem i przy przyspieszeniu była jedna wielka sieczka. Po rozebraniu i złożeniu temat zakończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panoramixx Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 U mnie nie ma sieczki raczej chyba jest włożone tak jak trzeba , natomiast auto stoi na jedynce ręczny zaciągnięty proste koła lewa półośka ma lekki luz na boki , w tył i przód nie ma luzu , prawa ma trochę większy luz na boki , i jak ruszam do przodu i do tyłu jest wyczuwalny mały luz . Czy przez to może telepać przy przyśpieszaniu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 28 minut temu, panoramixx napisał: - lewa półośka ma lekki luz na boki, w tył i przód nie ma luzu, -prawa ma trochę większy luz na boki, i jak ruszam do przodu i do tyłu jest wyczuwalny mały luz . Czy przez to może telepać przy przyśpieszaniu ?? Jak wygląda stan łożyska podporowego półosi prawej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panoramixx Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Podpowiesz jak sprawdzić ? Czy trzeba wydzierać półośkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi