ksiac_2005 Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Witam Dziwna sprawa samochód posiadam od 2018 i teraz dopiero się zorientowałem że free hands chyba nie działa prawidłowo! Mianowicie auto zamyka się jak oddalę się od niego lub nacisnę ten czarny gumowy guzik który jest na klamkach natomiast otwiera się też tym czarnym guzikiem na klamce i myślałem że tak ma być ! A dzisiaj kolega który ma tą samą megi pokazał mi że on tylko pociąga za klamkę i mu się otwiera nic nie naciska, a u mnie tak się nie da i nie wiem dlaczego! Próbowałem na wszystkich drzwiach i nic, klamki są takie same też mają czujniki podczerwieni (dziś się dowiedziałem co to jest) a nie działa! Ma ktoś jakiś pomysł co jest nie tak albo miał tak samo ? Długo już siedzę w necie i nie znalazłem podobnego przypadku! z góry dziękuję za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Sprawdź czy masz lusterka od wewnątrz we wszystkich klamkach. Z którego roku auto? Nowsze wersje mają otwieranie tylko po naciśnięciu przycisku w klamce. Starsze wersje miały czujniki stwierdzające obecność dłoni między klamką a drzwiami i aktywowały otwieranie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiac_2005 Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 chodzi o te małe okrągłe od wewnętrznej strony klamki jak tak to są wszystkie samochód jest z grudnia 2013 13 minut temu, aniewa napisał: Nowsze wersje mają otwieranie tylko po naciśnięciu przycisku w klamce. Starsze wersje miały czujniki stwierdzające obecność dłoni między klamką a drzwiami i aktywowały otwieranie. to w takim razie po co u mnie by mocowali podczerwień skoro miałby się otwierać tylko z przycisku w klamce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 W tym roczniku lusterka mogą już nie być aktywne. Otwieranie tylko po naciśnięciu przycisku. Skąd wiesz czy masz podczerwień a nie same zaślepki. Możesz sprawdzić czy masz otwieranie obecnością dłoni Elm 327 i programem ddt4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiac_2005 Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 tego nie wiem 15 minut temu, aniewa napisał: Skąd wiesz czy masz podczerwień a nie same zaślepki tego nie wiem może rzeczywiście jest tak jak piszesz że są to same zaślepki ja się zasugerowałem samochodem kolegi w którym wszystko wygląda tak samo! 18 minut temu, aniewa napisał: Możesz sprawdzić czy masz otwieranie obecnością dłoni Elm 327 i programem ddt4all. tą kostkę Elm mam ale skąd wziąć ten program ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Grudzień 2013 to już te nowsze (wg mnie gorsze) HF. Ja miałem z października 2013 i już były gumowe przyciski we wszystkich klamkach. Starsze HF ma przycisk tylko w klamce kierowcy. Te czarne zaślepki pod klamkami były zawsze, w wersji HF są prześwitujące (widać dwa kółka) a w wersjach bez HF to tylko czarny plastik. Łatwiej było tak wyprodukować drzwi i wsadzić odpowiednie zaślepki niż robić dwa rodzaje (tak jak np w lagunie II i espace IV). P.s. Używaj przecinków itp bo słabo się to czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiac_2005 Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 no właśnie ja mam te gumki we wszystkich klamkach! I też mi się wydaje że lepszym rozwiązaniem jest otwieranie bez używania guzików ! Sorki za gramatykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 No to masz te gorsze HF, trzeba naciskać przyciski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiac_2005 Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 dziękuję za pomoc bo już miałem termin do elektryka ustalać REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi