VTI001 Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Zadam pewnie najgłupsze pytanie roku ale cóż... Gdzie w reno Scenic 1.9 dCi (2001r.) znaleźć numer silnika ? Kupuje to autko ale na badaniu technicznym tego nie napisali a we wniosku do rejestracji jest rubryczka nr silnika... Jak już przestaniecie się śmiać to poproszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Nie widzialem tego silnika ale musi byc na bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 A napewno powinien być w papierach auta. Jeśli chcesz sprawdzić to powinien być wybity na aluminiowej blaszce przynitowanej do bloku - w moim przypadku jest to od przodu - nie wiem jak w dieslu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VTI001 Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 No właśnie nie wiem czy w Wydziale Komunikacji to wymagają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Nie jestem w temacie z tymi przepisami ale coś mi się obiło o uszy, że nie trzeba numeru silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Taaaaa nie trzeba a jeszcze powiem tyle że czasem się zdarzają renówki bez nr silnika nie musi mieć na bloku czasem nie ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORUTApl Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Z tego co ja sie orientuje to nie potrzeba nr silnika, ponieważ jest to element wymienialny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Nawet napewno nie potrzeba juz numeru silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 U mnie blaszka z numerem jest przyklejona a nie przynitowana. O ile jeszcze tam jest. Pamiętam że diagnosta bardzo się temu dziwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi