Damian121 Opublikowano 12 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Witam, miałem usuwany FAP wraz ze zmienianym oprogramowaniem silnika aby nie widział tego filtra i działał jakby był oryginalnie bez filtra. Nasuwa mi się pytanie czy po odpięciu akumulatora na dłuższy czas jest jakaś szansa, że sterowniki silnika zresetują się i przejdą do fabrycznych wartosci, co za czym idzie będą widziały niepoprawności w postaci braku filtra, złej kalibracji itp? Czy te zmiany zostają wgrywana już na stałe i nie ma takiej opcji. Nie znam się na takich zabiegach stąd takie pytanie a zapomniałem zapytać mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 12 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Jest to zmiana mapy silnika wpisana na stałe. Warto zachować kopię tego pliku, bo zdarzają się awarie sterownika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 12 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Ta jak pisze kolega powyżej, to pamięć typu eeprom (taki bios w kompie) więc nie potrzebuje napięcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi