Amator86 Opublikowano 12 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Cześć. Jak w temacie - mam prośbę dotyczącą schematu/rozpiski bezpieczników znajdujących się w komorze silnika - megane 3 rok 2012. Mam moduł USM, który wg tego co wyczytałem w necie występował po 2010r. Jeżeli ktoś takową rozpiskę posiada będę wdzięczny za udostępnienie. A przy okazji zapytam, może ktoś miał podobny przypadek - od czasu do czasu mrugała mi kontrolka serwisu i wyświetlało "skontroluj pomoc ruszania pod górę" / "skontroluj układ hamulcowy". ELM wyświetlił błąd P0226 oraz U0412, więc korzystając z porad i przeczyściłem styki czujników przy pedałach gazu oraz hamulca i teraz zamiast wcześniej wymienionych wyświetla "skontroluj hamulec parkingowy" i uwaga: Obróć kierownicę + start, więc nic więcej sprawdzić póki co nie mogę, bo nie ma zapłonu. Jest możliwe, że po usterce hamulca parkingowego zablokowało też kierownicę? Koła nie były skręcone a ogólnie kierownicą można obracać bez problemu. Dodam, że niepotrzebnie sam grzebałem, mogłem zawieźć do fachowców ale teraz chciałbym go jakoś uruchomić, żeby to zrobić, żeby laweta nie musiała do podziemnego parkingu wjeżdżać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Schemat bezpieczników: bezpieczniki usm 2010.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amator86 Opublikowano 12 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Wielkie dzięki ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamersh Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Dzień dobry Odnośnie schematu bezpieczników usm2010. Gdzie jest bezpiecznik do świateł mijania? Bo na opisie jest tylko zaznaczona ścieżka cn1. Dodam że mam taki moduł w Renault Kangoo 2017 i wysiadły mi światło mijania lewe i światło tylne prawe. Z góry dziękuję za wskazówkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Nie ma typowego bezpiecznika topikowego. Jest zabezpieczenie elektroniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark55 Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2025 (edytowane) Skrzynkę bezpieczników do Renault Kango zobacz na tej stronie. https://www.autogenius.info/category/renault/renault-kangoo/ Edytowane 6 Sierpnia 2025 przez mark55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi