Hawer Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Witam, jest mi ktoś w stanie powiedzieć co dokładnie muszę zmienić i w jakim module aby poprawnie zaprogramować żeby auto widziało poprawnie lampy H7? (Auto fabrycznie wyszło z BiXenonem skrętnym, z racji wysokiej ceny założyłem zwykle H7). lampy funkcjonują bez problemu, jedynie w liczniku pali się błąd „Skontroluj oświetlenie” + miga kontrolka świateł. Mam PyRen'a + DDT4ALL z góry dzięki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 W programie ddt4all zmieniasz w ecu UPC/USM parametr E_B_LCS na without, w liczniku ustawiasz patametr "presence LBCS" na "sans LBCS". Oczywiście w trybie ekspert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawer Opublikowano 28 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 2 godziny temu, aniewa napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Powiem szczerze ze zrobiłem wczoraj dokładnie to samo, błąd w liczniku pozostał + wywaliło dodatkowo „ERROR PROG” Może to przez to ze nadal mam podłączony sterownik do Xenonow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Podobny temat https://megane.com.pl/topic/82410-skontroluj-oświetlenie/?tab=comments#comment-572144 Może w UPC nic nie zmieniaj i odłącz moduł ksenonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawer Opublikowano 28 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Aniewa jesteś mi w stanie powiedzieć gdzie znajdę moduł Xenonów? Mam autko rozebrane i totalnie go nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Powinien być w kabinie, powyżej skrzynki bezpieczników, przy słupku kierowcy. Dochodzi do niego czarna wtyka na 12 pinów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawer Opublikowano 1 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Powiem szczerze ze totalnie tego nie widzę… ? może musiałbym dechę zwalać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawer Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Wracam do tematu. Moduł Xenonów wypięty, w UPC i Liczniku wykodowane Xenony. Niestety - błąd na desce pozostał (skontroluj oświetlenie), ale jest poprawa ponieważ nie murga już kontrolka świateł mijania. Nie mam pojęcia skąd bierze się błąd ponieważ PyRen totalnie go nie znajduje (wcześniej były wiadomo błędy.) Jakieś pomysły? Bo już się zastanawiam czy to Ledy od podświetlenia tablicy jazdy nie robią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Możesz wrzucić jakie masz ecu licznika i UPC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawer Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Moje przeoczenie... w liczniku pokazuje się teraz błąd. I tak w Liczniku LBCS są wykodowane. Podrzucam przy okazji wersje licznika i UCH UCH: UCH_BCM_X95_0000_04_A Licznik: TDB_X95_0000_04_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawer Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Gdyby ktoś był ciekawy... skończyło się wizytą w znanym i lubianym ELCars Kaczory i zostawieniem 150zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi