andacz6 Opublikowano 4 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 (edytowane) Witam Posiadam megane 3 coupe 1.4 tce 2011 rok. Mam samochód od niedawna i zaczynam go poznawać. To znaczy próbuje ustalić czy różne dźwięki dochodzace podczas jazdy i pracy silnika oraz elementów mechanicznych wydają prawidłowe dźwięki dla tego modelu i tego silnika. Jeden z nich to Gwizd dochodzący podczas dodawania gazu na postoju (najbardziej przy 3000 rpm), nagranie jakie dodaje zrobione jest przy otwartych drzwiach, Natomiast podczas jazdy gwizd nie jest tak słyszalny ponieważ szum powietrza i kół go trochę zagłusza. Gwizd na 3000rpm na postoju.m4a Edytowane 4 Listopada 2021 przez andacz6 Błąd w roczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juras386 Opublikowano 9 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Normalna praca tego silnika. Mam ten model od nowości i mój też tak pracuje. Nic nietypowego nie słyszę na tym nagraniu. Silnik ma turbo więc czasami gwiżdze. Ponadto jak dodasz gazu i gwałtownie puścisz pedał usłyszysz charakterystyczne "westchnięcie", to z kolei zawór upustowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi