Drozduuxd Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Cześć, Kupiłem delikatnie uszkodzoną megane IV w kombi, wiązka zderzaka tylnego jest uszkodzona, mam już całą ogarniętą wiązkę czujników i przeciwmgielnych, jedynie nie mam pojęcia od czego jest wiązka druga, wychodzi razem z wiązką czujników, posiada dwa kable i kończy się na środku zderzaka, dalej mam niestety uszkodzoną jak na zdjęciu. Byłbym wdzięczny za pomoc w zlokalizowaniu od czego ta wtyczka oraz jeśli ktoś miałby schemat calego tylnego zderzaka wiązki, nadkoli itp również byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Na grafice nie widać dodatkowej wtyczki na środku zderzaka w kombi. Wtyczka ze zdjęcia może być np. od stycznika umieszczonego w gnieździe podłączenia przyczepy dla wyłączania czujników po podłaczeniu przyczepy. Z kolei na drugiej grafice na środku zderzaka widać czujnik 2034 - opisany jako "czujnik dostępu do bagażnika". Zamieszczam instalację w zderzaku z czujnikami parkowania, 713 to gniazdo przyczepy. czujniki parkowania.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozduuxd Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 @aniewa Wychodzi na to ze będzie to wiązka i wtyczka 1583 z pierwszego zdjęcia, to jest ten stycznik przyczepy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 1583 - wtyczka do anteny systemu HF. Stycznik przyczepy - w niektórych gniazdach przyczepy jest specjalny mikrowłacznik uruchamiany wkładaną wtyczką. Po włożeniu wtyczki odpowiedni pin modułu parktronika jest zwierany z masą i odłącza czujniki tylne. To tak w uproszczeniu a jak jest to fizycznie to nie powiem bo nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozduuxd Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Super dziękuje bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi