waldi198 Opublikowano 17 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 Witam Proszę was o pomoc ponieważ mi i mojemu mechanikowi już brakuje pomysłów żeby naprawić ten nieszczęsny ręczny. W poniedziałek zablokował się na lewym kole hamulec ręczny i nie chciał się zwolnić , na komputerze pokazywało błąd. po ściągnięciu zacisku silniczek niby działał ale na aucie znów nie cofało. wymieniłem już silniczek, moduł i chwile jest dobrze i dalej to samo zaciąga lewy zacisk i koniec. gdzie szukać dalej problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-79 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 W momencie gdy nie będzie działał to można spróbować ściągnąć wtyczkę z silniczka i na krótko podać napięcie. Jak ruszy to szukać przerwy na kablach i kostkach. Jak nie ruszy albo z oporami to szukałbym w samym silniku albo może same tłoczysko hamulca lekko przypieczone i silnik nie ma siły ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi