adrianke Opublikowano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Cześć, od dwóch miesięcy cieszę się Meganą III Dynamique '10. Megane jest na oryginalnych alufelgach Sport 16". Jedna ze śrub każdego koła jest inna - zabezpieczenie kradzieżowe. Problem polega na tym, że nie mam końcówki do tych innych śrub, tzw. złodziejki. Pytanie do właścicieli Megane III na alfelgach: czy takie śruby były w oryginale? czy macie takie same? gdzie szukać do nich końcówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zabezpieczenia kupuje się w zestawie i w nim są zazwyczaj 2 nasadki. Każdy taki komplet ma swój numer, mając go można czasami dokupić nasadkę. To już gdzieś na forum było przerabiane. Przeszukałeś dobrze bagażnik/samochód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 To nie jest oryginalna śruba zabezpieczająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianke Opublikowano 9 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 przeszukałem samochód i nie ma. znalazłem natomiast w internecie taki zestaw śrub i wyglądają podobnie: https://skleprrgwarszawa.pl/pl/p/Sruby-zabezpieczajace-M12-x-1%2C5-antykradziezowe-zestaw-4-szt.-do-felg-aluminiowych-Renault-i-Dacia/1979 możliwe że to to samo czy każdy zestaw będzie minimalnie się różnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 (edytowane) Z tymi zabezpieczeniami jest jak z kłódkami, bywa, że uda Ci się jednym kluczykiem otworzyć dwie kłódki, ale musiałbyś być w czepku rodzony Dając 100 za zestaw gdzie jest ok. 1% / 10% trafności to trochę drogo. Na allegro swego czasu widziałem pojedyncze "Nasadka Złodziejek" Można by pomyśleć, czy uniwersalna nasadka nie dałaby radę. Są jeszcze nasadki do obrobionych śrub, ale tu trzeba by się zastanowić czy będzie podejście. Ostateczność - zrobić odcisk plasteliną i mieć pod ręką frezera, aby dorobił. Dwa miesiące po zakupie a tele do poprzedniego właściciela? Edytowane 9 Stycznia 2022 przez elf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Jedź na wulkanizację. Oni już wiedzą jak sobie z tym problemem poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi