Asmo Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Witam może ktoś tu będzie w stanie coś podpowiedzieć pacjent to moja megane 3 1.5 dci k9k 830 od dłuższego czasu walczę z nie równą pracą na biegu jałowym i nadmiernymi wibracjami no i drogą eliminacji chciałem sprawdzić korekty i tu pojawia się problem wszystkie softy pokazują mi jakieś bzdury jeśli o kody wtrysków chodzi to jedynie jakaś apka na telefon z dedykowanym interfejsem odczytała poprawnie ddt4all ,pyren mają generalnie problem z obsługą sterownika i pokazują bzdury jak na zdjęciach to samo delphi , maxiecu nie wyświetla że obsługa sterownika jest ograniczona jedyne co mogę zobaczyć w sterowniki wtrysku to vin natomiast żaden z programów i interfejsów nie ma nawet opcji do sprawdzenia korekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Zapisane kody wtryskiwaczy podejrzysz programem pyren wprowadzając polecenie od ID061(1wtrysk) do ID064 (4 wtrysk) lub ID009, ID010, ID011, ID 012. Wtryskiwacze Delphi nie mają podglądu korekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmo Opublikowano 5 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Ooo widzi dzięki czyli wychodzi na to że jedyna opcja na sprawdzenie wtrysków to próba przelewowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undercover20 Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 8 godzin temu, Asmo napisał: wszystkie softy pokazują mi jakieś bzdury jeśli o kody wtrysków chodzi to jedynie jakaś apka na telefon z dedykowanym interfejsem odczytała poprawnie ddt4all ,pyren mają generalnie problem z obsługą sterownika i pokazują bzdury jak na zdjęciach Jeśli chodzi o PyRen to ostatnio naprawiłem wyświetlanie kodów wtrysków dla sterownika Delphi. Aby zaktualizować PyRen wchodzisz na oficjalne repozytorium https://gitlab.com/py_ren/pyren pobierasz kod w postaci pliku.zip, wszystko, co jest w folderze pyren-master wrzucasz do folderu, gdzie masz zainstalowanego PyRen'a Przy kolejnych aktualizacjach wystarczy, że skorzystasz z przycisku Update w menu startowym PyRen. Po aktualizacji kody wtryskiwaczy powinny wyświetlać się prawidłowo. Cytat ID009 KOD WTRYSKIWACZA CYLINDER 1 10bdf3deba05904c ID010 KOD WTRYSKIWACZA CYLINDER 2 58c613a43a5db30d ID011 KOD WTRYSKIWACZA CYLINDER 3 2cc23ce43e3a10f0 ID012 KOD WTRYSKIWACZA CYLINDER 4 b8ca8466466633d2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmo Opublikowano 5 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 O dzięki zaraz pobiorę i potem przetestuje czy pomogło Faktycznie po update działa i pokazuje kody poprawnie korekt nie ma jak kolega aniewa powiedział natomiast sprawdziłem wtryski na przelew i wydają się ok 5minut testu i 20ml 21ml 20ml 22ml więc wydaje się ok wymieniłem podkładki wtrysków stare były juz nie szczelne sprawdziłem ciśnienie na jałowym 230bar , sprawdziłem wszystkie czujniki ,wyczyściłem i sprawdziłem EGR , wymieniłem regulator ciśnienia na pompie bo akurat miałem ,wymieniłem wszystkie łapy silnika i dalej jak wibruje na biegu jałowym i rzuca silnikiem przy gaszeniu jakieś pomysły Panowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi