Wazon1985 Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 Dużo jeżdżę i autko mnie jeszcze nie zawiodło choć drobiazgi wkurzają. Dzisaj bez konkretnej przyczyny przestało działać poziomowanie świateł i skręcanie. Wykręcilem czujnik przy wachaczu i miernikiem sprawdzamy i jest ok ,cięgna przód i tył wszystko na miejscu. Sprawdziem pyren i ecutweeker i zero błędów. Moje pytanie to jak sprawdzić silniki w lampach? Może kupię jeden używany i spróbuję podmienic i stąd pytanie jak się je demontuje ?nie widziałem żadnych śrób jak wyciągnąłem lampę? Może jakieś pomysły macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazon1985 Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Nikt nie miał problemu z poziomowaniem ? Rozwiązałem problem może komuś się przyda. Winny był silnik rozminowania jednej lampy. Jak wysuniemy reflektor to przekręcamy silnik lekko i później wyciągamy kulke która trzyma i reguluje klosz. Po ściągnięciu tylnej klapki wychodzą nam bebechy i widać styki, u mnie było zasniedziale , po czyszczeniu montaż, usuwanie błędów i działa pięknie. Jak komuś paruje lekko klosz to prędzej czy później będzie miał to samo. W mojej lampie dziurka była w tym kleju i lekko parowal . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 W dniu 29.05.2022 o 15:38, Wazon1985 napisał: Rozwiązałem problem może komuś się przyda Gratulacje, że się z tym uporałeś i dzięki za podzielenie się wiedzą. Prędzej czy później ale na 100 % komuś się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi