dwazero Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 właśnie było wcześniej ''Activated'' i piszczało więc myślałem,że zmiana na de-activated pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwazero Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 panowie nikt nie wie? kurcze mam ustawione de-activated to w ddt4all pokazuje mi z ''not inhibited'' cyfrę 01 zaś jak ustawię ACTIVATED w pyren to w ddt4all pokazuje not inhibited musi się dać jakoś to wyłączyć moze to trzeba np wybrać de activated w pyren a w ddt4all zresetować moduł licznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 15 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 W pyren tak ustaw by ddt4all pokazywał "inhibited". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwazero Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Odpowiadając to w PYREN można zmienić tylko na ''Activated'' lub ''DE-Activated''.Po ustawieniu Activated w ddt4all pokazuje non inhibition.. zaś po ustawieniu De-Activated pokazuje w ddt4all cyfrę 01 i nic więcej nie widzę tam do ustawienia... co sądzisz o tym? Znalazłem w internecie taki wpis odnośnie tego na forum innym tutaj link https://foroclub.es/renault/viewtopic.php?t=24461&start=10 na samym dole napisane jest,ale jak taki wpis wgrać? Panowie kurcze,może ktoś podpowie coś jeszcze? kolego aniewa przeszukałem cały internet od ruskich for itp i jedynie znalazłem taki wpis: ELIMINAR INCORDIO ACÚSTICO CINTURON DESABROCHADO CAN: Standard ECU: [TDB] CLUSTER_L38_B32_X95RSGT_V6.1 <-- modificada (ver diff ECU a continuación) Screen: GENERAL CONFIGURATION > GENERAL CONFIGURATION - SCREEN 2 Parameter: SBR Inhibition General Configuration > [Inhibited] Modificación ECU para habilitar edición flag SBR inhibition: diff ECU: CLUSTER_L38_B32_X95RSGT_V6.1_20150109T125559.json.layout U mnie również w ddt4all mogę otworzyć CLUSTER_L38_B32_X95RSGT_V6.1 bo np w nim mogę ustawić ''podpowiadacz zmiany biegów'' tylko ręcznie muszę ten moduł wybrać bo z automatu mi go nie wyszukuje a wyszukuje jedynie od fluence w którym nie da się zmienić podpowiadacza nie rozumiem tego czy trzeba modyfikować wyciągnięty plik ecu? po czym znów go wgrać do ddt4all? krew mnei zalewa z tym brzęczeniem.Pasy zapinam zawsze ale nieraz musze podjechać kawałek i juz piszczy 😕 W PYREN nie ma innych opcji jak ACTIVATED WTEDY w DDT4ALL pokazuje non inhibition.. albo DE-Activated wtedy w DDT4ALL zmieni się z non inhibition na cyfrę ''01'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwazero Opublikowano 23 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2024 Witam udało mi się w megane III ph1 2011r wyłączyć piszczenie pasów jak są niezapięte poszperałem w całym necie i na ruskim forum znalazłem osobę z renault fluence czyli licznik czy tam ecu takie samo jak w megane. Standardowo nie da się wyłączyć bo ddt4all wykrywając ecu licznika od fluence nie daje możliwości zmiany bo pisze UNAVAILABLE zaś w pyrenie po odszukaniu SBR inhibition front można jedynie ustawić na 1.De-Activated i wtedy w ddt4all pokaże nam z ''not inhibited'' cyfrę 01 ale pasy dalej będą piszczeć to nic nie da. W przypadku megane z ecu licznika fluence i pewnie inne też wchodzą w grę trzeba w ddt4all nie zaznaczać swojego auta czyli MEGANE/SCENIC III tylko wybrać ''all'' wszystkie samochody i odszukać w clauster czyli licznik (będzie ich tam sporo) tdb 10.v1.2 i mimo,że to nie nasz licznik to w nim jest funkcja buzzer sbr avant inhibe i należy wybrać tam Inhibition po prawej stronie i zapisać zmiany wtedy licznik się przeładuje bo widać po wskazówce jak drgnie.Kolejno wchodząc już w ecu które nam z automatu wykrywa czyli ecu od fluence w moim przypadku to już nie pisze jak wcześniej po pyrenie 01 tylko Inhibited i faktycznie pasy nie piszczą zapewne da się to też ustawić w innym liczniku niekoniecznie musi to być tdb10 v1.2 (tak podejrzewam) byle miał licznik funkcję odnośnie buzzera wykrytą i też przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crupez Opublikowano 12 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2024 Panowie mi po prawidłowym zakodowaniu dalej piszczały, auto postało przez noc i nie piszczy. Nie wiem czy licznik się przeładował jakoś czy co, ale działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kop3rs Opublikowano 9 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2025 W dniu 23.01.2024 o 17:35, dwazero napisał(a): W pyren które zostawiłeś aktywne czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi